Den her opskrift på en gryderet med hvide bønner og grøntsager i tomatsauce er så dejlig nem. Den er mættende og velsmagende og er en af de vegetariske gryderetter, som kan laves på kort tid og alligevel have rigtig dejlig smag.
Gryderetten er dejlig sund, protein- og fiberrig. Jeg serverer den med et godt flutes for så er det nemt, at få alt den gode smag i saucen med. Og det skal den. Nydes altså. Du kan bruge de grøntsager du har, men her har jeg gjort det dejligt nemt for mig selv og brugt frosne broccolibuketter.
Gryderet med hvide bønner
Gryderet med hvide bønner
Ingredienser
- 1 stk stort løg (eller to små) - finthakket
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 3 stk gulerødder- skrællet og i små tern
- 2 spsk olie
- 2 tsk timian
- 1 tsk spidskommen
- 1 dåse/karton hakkede tomater/tomatpassata
- 1 dåse hvide bønner- drænet for væde
- 1 dl fløde - fx. en fedtfattig udgave med 4 eller 9 %
- 1 dl grøntsagsboullion
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1 håndfuld frosne broccolihoveder(men friske kan bruges)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom olie i en gryde med løg og hvidløg. Rør et minuts tid til de bliver gennemsigtige
- Kom gulerødder og krydderier ved og sautér et par minutter. Kom hakkede tomater og boullionvand ved. Lad simre under låg i 5 minutter og kom broccoli, bønner, basilikum og fløde ved.
- Varm kort op og servér, fx. med et godt brød. Smag til med salt, peber og ekstra krydderier (hvis behov)til sidst.
Noter
Andre opskrifter på vegetariske gryderetter
0 kommentarer