Min kødsovs med linser er en dejlig opskrift på en vegetarisk kødsovs, som smager dejligt. Masser af smag fra tomater og krydderier og fylde fra linserne
Den er ret hurtig at lave og jeg nyder den lige så gerne som en klassisk opskrift på bolognese. Den smager skønt dagen efter eller dagenefter igen. Den kan fryses ned eller rester kan kommer i mexi wraps, tacoskaller med mere.
Du kan krydre kødsovsen med ekstra krydderier. Måske er du til den helt stærke kødsovs? Så tilsæt tørret eller frisk chili eller kom krydderier som tørret basilikum, rosmarin, timian eller oregano ved.
Kødsovs med linser
Kødsovs med linser
Ingredienser
- 2 stk. løg(mellemstore og finthakket)
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 2 spsk. olie
- 3 tsk herbes de Provence krydderi eller oregano
- 10 stk. cherrytomater(I kvarte)
- 1 dåse hakkede tomater(400 ml)
- 1,5 dl linser(brune eller røde)
- 1 spsk sort balsamicoeddike
- 5 dl grøntsagsboullion
- 2 dl champignoner (grofthakket)
- salt og peber
tilbehør
- pasta
- revet parmesan
Fremgangsmåde
- Kom løg og hvidløg i en gryde og vendt rundt på mellemvarme et par minutter til de bliver gennemsigtige.
- Kom linser, hakkede tomater, boullionvand i og lad simre i 5 min. Kom champignon, krydderier og tomatbåde i og kog op et par minutter.
- Smag til med eddike, salt og peber.
- Servér den skoldhede kødsovs med pasta og top med parmesan og eventuelt basilikumblade.
Flere vegetariske opskrifter
Vegetariske frikadeller med kikærter, Vegetariske broccoli deller, Vindaloo – vegetarisk udgave
Vil du have mine nyeste opskrifter direkte i din indbakke?
Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Det gør du i den grå bjælke.
Høres vi ved,
Kh, Benedicte
0 kommentarer