Vegetarisk enchiladas med sorte bønner

Hverdagsmad til store og små, Vegetariske retter

Vegetar enchiladas med sorte bønner og krydret fyld. De gode majspandekager er populære i de fleste familier. Ikke mindst i børnefamilier som vores.

Og for mig der prøver at liste flere grønne middagsretter på spisebordet er det derfor smart at starte med vegetar enchiladas med sorte bønner. For de gode majspandekager kender de i forvejen og på den måde er det knap så stor en omvæltning med alle de vegetariske ingredienser.

Tricket til de bedst enchiladas med bønner er tilberedningen af den færdige pandekage. Lidt olie på en pande og rigeligt med smeltet ost er det der gør hele forskellen. Osten fungerer som en form for lim i enchiladaden og får det til at hænge sammen. Olie giver den sprøde og gyldne overflade der lige giver det ekstra. Det smager herligt. Hver færdige enchilada kommer i et fad og kan så holde sig varmt, mens du får lavet de sidste færdige. Ind i ovnen på blot på en 150 grader eller deromkring. Så  er overfladen stadig gylden og osten forbliver smeltet.

Du bør ikke springe over på olie, når du tilbereder de her skønne pandekager. Hver side bør stege et par minutter i olie til overfladen er sprød.  Den sprøde overflade gør hele forskellen.

Vegetar enchiladas som de her smager aller bedst serveret med god salsa, creme fraiche og måske en klassisk guacamole. Den blanding har aldrig gjort nogen fortræd. Jeg kan anbefale den her salsa. Den smager så meget bedre end en købe salsa. Det vel at mærke, hvis du kan finde tomater der smager af noget. Er der kun umodne og smagsløse tomater kan du lige så godt bruge en købe variant.

Jeg anbefaler som sagt en guacamole til de her enchiladas. Det kan for eksempel være den her avocado dip. Er tiden knap kan du blot vælge at skær en moden avocado i tynde både, dryppe med citronsaft, salt og peber.

Enchiladas med sorte bønner

 

Enchiladas med sorte bønner

Enchiladas med sorte bønner

Enchiladas med sorte bønner

Mexikansk vegetarisk ret af majspandekager og krydret fyld af sorte bønner.
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. rødløg(eller alm. spiseløg) Finthakket
  • 3 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1 stk. peberfrugt(i grove stykker)
  • 1 stk. forårsløg(finthakket)
  • 4 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. paprika
  • 300 gram sorte bønner(fra dåse eller kogte)
  • 2 tsk. tørret chili
  • salt og peber
  • 8 stk. tortillas(mellemstore ikke de helt store- i så fald bruges færre tortillas)
  • ca. 200 gram revet mozzarella eller cheddar

Fremgangsmåde

  • Varm olie i en pande. Kom de finthakkede løg og hvidløg på panden og steg på mellemvarme. Det må ikke blive brunet, men blot gennemsigtigt. Lad det stege i fem- 10 min.
  • Krydr med spidskommen, paprika, chili, salt og peber. Lad det simre til peberfrugterne er stegt møre. Kom bønnerne ved og lad simre et par minutter.
  • Kom ost på halvdelen af en tortilla og kom fyldet på. Drys med yderligere ost og luk sammen. Steg i lidt olie på mellemvarme i et par minutter til osten er smeltet og tortillaen gylden og sprød.
  • Vend tortillaen om og steg på den anden side. Det gøre nemt ved at komme en tallerken over og vende panden over sådan at den anden side steges uden at gå i stykker.

Flere vegetariske retter

Vegetar tærte med søde kartofler og grønkålVegetarisk nudelret med grøntsager og hoisin saucevegetarisk gryderet med bønner og chili

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest