Gryderet med kikærter og søde kartofler

Vegetariske retter

Gryderet med kikærter og søde kartofler er perfekt til dig, som ønsker en opskrift på en vegetarisk ret med kikærter og søde kartofler, som er spækket med varme ingredienser og får fylde fra proteiner, såsom kikærter. Smagen toppes af med spiseskefulde af soltørrede tomater. Det giver en dybde i gryderetten.  Den er perfekt som en vegetarisk gryderet, som absolut stiller en tilfreds og mæt!

Jeg synes det er lige velegnet til de kolde vinterdage, som til de lunere sommerdage. Jeg serverer med et godt brød, som flütes eller som her på billedet med et naanbrød.  Den her opskrift er med få ingrediense, men med masser af smag og så er den lavet på under 30 minutter. Kun Løg, hvidløg og søde kartofler skal hakkes og det giver tid til at lave alt muligt andet 🙂

 

Gryderet med kikærter og søde kartofler

Den her vegetar gryderet kan egentlig tilpasset lidt ud fra hvad dit køleskab indeholder. Spinatblade smager godt og det gør hakket peberfrugt og almindelige spisekartofler også. Fløden kan udskiftes med kokosmælk, hvis du foretrækker. Begge fungerer. Jeg kan bare godt lide at variere lidt en gang imellem og den her gryderet med kikærter og søde kartofler fungerer bare rigtig godt med en fedtfattig fløde.

Gryderet med kikærter og søde kartofler

Gryderet med kikærter og søde kartofler

Gryderet med kikærter og søde kartofler

Opskrift på en vegetarisk gryderet med kikærter og søde kartofler
Print opskrift Pin opskrift
35 minutter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk løg- finthakket
  • 4 fed hvidløg- finthakket
  • 2 cm frisk ingefær -fintrevet
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk. god stærk tørret chili(kan undlades)
  • salt og peber
  • 2 tsk karry
  • 1 dåse/karton kikærter
  • 1 dåse/karton hakkede tomater
  • 6 spsk. finthakkede soltørret tomater - drænet fra olie
  • 2 stk. søde kartofler(mellem til store i str.)- i mindre tern
  • 1 dl god grøntsagsboullion
  • 3 dl. fløde- fx. en fedtfattig
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kom løg og hvidløg i gryden og vend i olie i et minut til begge løg er gennemsigtige og bløde
  • Kom ingefær ved og vend kort. Tilsæt nu krydderierne og steg til de dufter. Kom søde kartofler i gryden og vend kort. Kom boullion ved og læg låg på. Lad simre i 10 min.
  • Tilsæt hakkede tomater og fløde og varm op med kikærter. Smag til med citronsaft, salt og peber. Er fløden for tynd kan låget tages af og retten simre uden i ca. 10 min. Det burde tykne den.
  • Servér med et godt brød, som kan suge alt den gode sauce op fra skålen og eventuelt med grøntsager.

Andre opskrifter som du måske vil blive begejstret for

Kikærtegryde med kokosmælk Nem vegetar ret med kikærter og kartofler

 

Du er også meget velkommen til at finde benedictes mad på pinterest, Facebook eller instagram. På den måde kan du se alle mine nyeste opskrifter…Eller du kan skrive din mail op under abonnér på forsiden. Helt kvit og frit. Så modtager du en mail, når der er ny opskrift fra mig.

Tak fordi du læser med. Det glæder mig rigtig meget. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar til opskrifter, når du har prøvet det af og sende stjerner afsted. Jeg håber du bliver lige så begejstret for den her vegetariske gryderet, som familien og jeg er.

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest