Nem vegetar ret med kikærter og kartofler

Vegetariske retter

Vegetarisk gryderet med kikærter og kartofler – sådan en nemt måltid at trylle frem, når det er kødfri dag.

Retten består egenlig af ret basic ingredienser, som mange af os har på lager. Så tjek lige igennem, om du ikke allerede har hvad du skal bruge i køkkenskabet!

I retten har jeg brugt kogt kikærter. Men du kan selvfølgelig købe på dåse, hvilket er ret nemt.  Jeg gør dog gerne det at jeg koger en hel pose kikærter af gangen og fryser så de kogte kikærter ned. Så er det nemt at tage frem fra fryseren, som man skal bruge dem. Og det skal man ofte. For kikærter er ikke mindre end formidable og kan bruges til så meget.

 

 vegetarisk ret med kikærter og kartofler.

Vegetarisk gryderet med kikærter og kartofler

Vegetar ret med kikærter og kartofler

En nem og dejlig vegetar ret med kartofler, kikærter og peberfrugt
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 2 stk. bagekartofler (eller 300 gram kartofler)
  • 2 stk. små løg(eller et stort)
  • 1 dåse kikærter(eller ca. 300 gram kogte)
  • 1 stk. peberfrugt
  • 100 gram cherrytomater(halverede ) eller alm. topmater i grove stykker.
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 3 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1,5 dl. fløde
  • 0,5 dl. vand
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret chili (eller en halv frisk chili finthakket)
  • salt og peber.

Fremgangsmåde

  • Skræl de søde kartofler og skær i tern. Kog møre i en gryde i letsalatet vand. Mos dem groft med en gaffel eller en kartoffelmoser. De skal stadig være med let bid.
  • Pil løg og hvidløg. Skær løg i grove tern og riv hvidløg.
  • Vend de to slags løg i olie i en pande til de er klare. Det tager et par minutter på mellemvarme. Tilsæt afdryppede kikærter og kom tomater og tomatpuré ved.
  • Varm igennem på mellem varme og kom nu kartofler ved. Vend rundt et minuts tid. Tilsæt fløde og vand. Varm igennem og smag til med spidskommen, salt, peber og måske lidt ekstra chili.
  • Tip. I retten har jeg drysset med lidt asparges toppe og basilikum blade. det kan du selvfølgelig også vælge at gøre. Men det smager lige så dejligt uden og er mest for syns skyld!

Om vegetarisk mad og flere grønne hverdagsretter

Efterhånden som jeg har fået sneget flere og flere grønne og vegetariske retter på køkkenbordet har jeg også fundet nogle af mine favoritter. Jeg elsker klassisk mormor mad, men må sande, at jeg efterhånden bliver mere og mere afhængig af de vegetariske retter også.

Jeg synes det føles så rart i mavsen, at fylde sig med gode grøntsager og bønner og eksperimentere sig frem med krydderier, så der kommer mere smæk på smagen. For at få hele familien med på idéen serverer jeg gerne et godt brød til- aller helst et Stjernebrød med ost og hvidløg. Mest fordi børnene virkelig er glade for det. Så ryger mors vegetariske opskrifter lettere ned 🙂

Flere grønne retter

Andre vegetariske opskrifter:

Mexikanske retter er meget populære her i huset. Det skyldes nok ikke mindst, at der bor fire børn! Og børn, har jeg noteret mig, har bare ofte en forkærlighed for de mexikansk inspirerede retter. Derfor kan jeg varmt anbefale dig at prøve de vegetariske enchiladas med sorte bønner. Majspandekagerne steges sprøde på holdes så lune i ovnen, mens de øvrige steges sprøde. I de her majspandekager er der også ost, som langsomt smelter og holder “pandekagerne” samlet, så fyldet ikke ryger ud. Smeltet ost der giver associationer til toast og majspandekager som de her, giver til sammen en børnevenlig vegetarisk ret. I hvert fald herhjemme.

Vegetarisk enchiladas med sorte bønner

___

En spicy og godt krydret vegetarisk suppe med kokosmælk er noget af det det bedst sat styrke sig på, på en kold vinterdag. Jeg kan virkelig anbefale dig at prøve den af. Den er uden øvrige eksotiske ingredienser og kokosmælk er jo noget de fleste af os har på lager efterhånden?

Spicy suppe med kokosmælk(vegetar)

___

Og her midt i en coronatid, hvor grænserne er lukker og flyene næsten holder stille i lufthavnen, er det dejligt for en kort stund at drømme sig hen til de varmere himmelstrøg. Jeg drømmer mig aller helst til lande ala Singapore og Thailand og nyder en omgang nudler med grøntsager. Den får smag fra en hoisin sauce, som jeg altid har på lager. Det er en mere tyktflydende sauce, som minder en smule om soyasauce.  Hoisin sauce hører vist til i det kinesiske køkken. Men never mind, ikke? Den smager altså super læks sådan her 🙂

Vegetarisk nudelret med grøntsager og hoisin sauce

 

Ja, så vender vi lige tilbage til den her vegetarisk gryderet med kikærter og kartofler. Den er spækket med sunde sager og kartoflerne kan iøvrigt også skiftes ud med søde kartofler. Det vil jeg prøve næste gang, for jeg har en svaghed for den gule kartoffel. Og jeg er sikker på, at den vil være skøn her også.

Vegarisk gryderet med kikærter og kartofler

Løg, hvidløg vendes i smør og olie og kikærter, tomater, peberfrugt og chili vendes i.

 

Vegetarisk gryderet med kikærter og kartofler

De let moste kartofler kommer i den her Vegetariske gryderet med kikærter og kartofler. Det hele vendes rundt, tomatpasta tilsættes sammen med lidt fløde, koges op og serveres.

 

Tak fordi du læste med. Smid gerne en kommentar til opskriften, når den er prøvet af. Det er kun dejlig med lidt kontakt med jer læsere 🙂

Take care,

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest