Kikærtegryde med kokosmælk 

Indiske retter, Vegetariske retter

Nem kikærtegryde med kokosmælk – en vegetar gryderet så nem, sund og lækker og sådan helt tilpas krydret. Er du til den helt Spicy udgave topper du blot med ekstra chili eller ingefær.

Sådan kan jeg lide den, altså godt krydret. Men børnene i familien er ikke helt til den stærke side. Derfor er min anbefaling at du smager den til undervejs eller at du stiller en skål med finthakkede friske eller tørret  chilier klar ved servering. Så er det nemt!

Kikærtegryde med kokosmælk

Kikærtegryde med kokosmælk

kikærteærtegryde med kokosmælk

cremet og krydret vegetarisk gryderet med kokosmælk og løg
Print opskrift Pin opskrift
35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk stort løg(eller to små)( tynde både)
  • 1 spsk. olie eller kokosolie
  • 5 fed hvidløg(finthakket eller revet)
  • 3 tsk. frisk ingefær (fintrevet)
  • 5 tsk. Garam Masala
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. groft salt(lidt mindre ved fint salt)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dåser kikærter
  • 1 dåse hakkede, flåede eller fintpurerede tomater
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 2 dl. vand
  • drys af frisk eller tørret chili
  • evt. koriander eller spinatbladetil servering.

Fremgangsmåde

  • I en gryde - gerne en wok eller støbejernsgryde, om du har, vendes løg i olie eller kokosolie. Steg på mellemvarme i ca. 5 min. til løgene er gennemsigtige.
  • Kom Garam Masala, hvidløg og ingefær ved. Vend kort rundt.
  • Kom kokosmælk, hakkede tomater og vand ved. Lad simre under låg i ca. 10 minutter eller mere og smag til med salt og peber. Kom kikærter ved og citronsaft og kog op et par minutter. Krydr eventuelt med mere ingefær, hvis du synes.
  • Servér kikærtegryden med nykogte ris og top eventuelt med hakkede koriander eller et drys finthakkede spinateblade.

Noter

Tip. Hvis du er til det krydrede, velduftende og velsmagende indiske køkken kan jeg anbefale dig at gøre ligesom jeg. Jeg har ikke altid et hav af krydderier på lager herhjemme. Krydderier mister smagen undervejs og skal helst skiftes ud med jævne mellemrum. Men indiske krydderiblandinger, som garam masala eller tandoori masala? Det har jeg gerne på lager.
På den måde er det ikke så omstændigt at lave krydret og skønne indiske retter med smæk på smagen. Selv på en travl hverdag, hvor tiden er knap.
I øvrigt er frisk ingefær også et must i de fleste krydrede retter. Frisk ingefær kan holde sig i flere uger i grøntsagsskuffen. Og har du en slatten, kedelig stump ingefær tilbage, smager den skønt fintrevet, overhældt med kogende vand for et sundt og velsmagende krus thé.
Velbekomme! 

Kikærtegryde med kokosmælk

Kikærtegryde med kokosmælk

Indisk gryderet med kikærter

Vild med en nem omgang  nem kikærtegryde med kokosmælk og  vild med grønne vegetariske retter?

Så er vi enige om den sag! Jeg elsker mad og det gør familien også, og ligesom så mange andre spiser vi også flere og flere vegetariske retter. Med udbuddet af krydderier og friske grøntsager i selv små dagligvarebutikker i dag er det nemmere end nogensinde.

Ingredienser til vegetariske retter jeg altid har på lager er: kikærter på dåse, kokosmælk, tørret ingefær og chili(i faldjeg løber tør for frisk), generelt gode indiske krydderiblandinger, som tandoori masala eller Garam masala, frossent spinat og generel frosne kålblandinger som broccoli. Alle de her sager holder sig i månedsvis, i fryser og køkkenskab.

Prøv dig frem og søg videre på siden, hvis du er interesseret i flere vegetariske opskrifter!

Cremet indisk kikærtegryde(vegetariansk)Vegetariske frikadeller med kikærterVindaloo – vegetarisk udgave

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest