Nem kikærtegryde med kokosmælk – en vegetar gryderet så nem, sund og lækker og sådan helt tilpas krydret. Er du til den helt Spicy udgave topper du blot med ekstra chili eller ingefær.
Sådan kan jeg lide den, altså godt krydret. Men børnene i familien er ikke helt til den stærke side. Derfor er min anbefaling at du smager den til undervejs eller at du stiller en skål med finthakkede friske eller tørret chilier klar ved servering. Så er det nemt!
Kikærtegryde med kokosmælk
kikærteærtegryde med kokosmælk
Ingredienser
- 1 stk stort løg(eller to små)( tynde både)
- 1 spsk. olie eller kokosolie
- 5 fed hvidløg(finthakket eller revet)
- 3 tsk. frisk ingefær (fintrevet)
- 5 tsk. Garam Masala
- friskkværnet peber
- 1 tsk. groft salt(lidt mindre ved fint salt)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dåser kikærter
- 1 dåse hakkede, flåede eller fintpurerede tomater
- 1 stk. citron(saften heraf)
- 2 dl. vand
- drys af frisk eller tørret chili
- evt. koriander eller spinatbladetil servering.
Fremgangsmåde
- I en gryde - gerne en wok eller støbejernsgryde, om du har, vendes løg i olie eller kokosolie. Steg på mellemvarme i ca. 5 min. til løgene er gennemsigtige.
- Kom Garam Masala, hvidløg og ingefær ved. Vend kort rundt.
- Kom kokosmælk, hakkede tomater og vand ved. Lad simre under låg i ca. 10 minutter eller mere og smag til med salt og peber. Kom kikærter ved og citronsaft og kog op et par minutter. Krydr eventuelt med mere ingefær, hvis du synes.
- Servér kikærtegryden med nykogte ris og top eventuelt med hakkede koriander eller et drys finthakkede spinateblade.
Noter
Indisk gryderet med kikærter
Vild med en nem omgang nem kikærtegryde med kokosmælk og vild med grønne vegetariske retter?
Så er vi enige om den sag! Jeg elsker mad og det gør familien også, og ligesom så mange andre spiser vi også flere og flere vegetariske retter. Med udbuddet af krydderier og friske grøntsager i selv små dagligvarebutikker i dag er det nemmere end nogensinde.
Ingredienser til vegetariske retter jeg altid har på lager er: kikærter på dåse, kokosmælk, tørret ingefær og chili(i faldjeg løber tør for frisk), generelt gode indiske krydderiblandinger, som tandoori masala eller Garam masala, frossent spinat og generel frosne kålblandinger som broccoli. Alle de her sager holder sig i månedsvis, i fryser og køkkenskab.
Prøv dig frem og søg videre på siden, hvis du er interesseret i flere vegetariske opskrifter!
Cremet indisk kikærtegryde(vegetariansk), Vegetariske frikadeller med kikærter, Vindaloo – vegetarisk udgave
0 kommentarer