Gyros marinade opskrift – så kan du nemt fremtrylle den skønneste marinade til gyros kød derhjemme igen køkken.
Det smager så godt, med masser af smæk på smagen og du kan bruge det slags kød du foretrækker. På billedet ser du kylling, men alt fra lam, kalkun, okse eller andet fungerer lige så fint.
For det bedste resultat og for at den her gyrus marinade kan trænge ind i kødet anbefaler jeg at du laver marinaden i så god tid, at kødet kan trække i mindst en time. Er du i rigtig god tid, kan du gøre det et helt døgn i forvejen. På den måde mørner kødet mest muligt og marinaden kan trænge ind i kødet.
Opskrift på gyros marinade
Gyros krydderi
Gyros marinade
Ingredienser
- 0,5 dl. olie
- 1 stk. citron(saften heraf)
- 4 spsk. græsk yoghurt(skyr eller naturel yoghurt kan bruges)
- 1 spsk. hvid eller rødvinseddike
- 1/2 stk. lille rødløg(finthakket)
- 2 fed hvidløg(fitrevet eller finthakket)
- 2 tsk. tørret oregano
- 1,5 tsk. tørret timian
- 1 tsk. tørret koriander
- salt og peber
Kød
- ca. 600 gram lam, okse, kylling, kalkunbryst
Fremgangsmåde
- Rør alle ingredineser til marinaden grundigt sammen. Vend med kødet og lad nu marinere i min. 1 time, men gerne helt op til et døgn på køl.
- Tilbered nu enten kødet på grill, grillpande eller elm. pande. Stegetid afhænger af kødvalg og mængde.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
Græsk gyros med kylling, Barbecue Kyllingeburger – sprød og saftig, Rub til kylling – krydderimix til kyllingebryst
0 kommentarer