Gyros marinade opskrift – så kan du nemt fremtrylle den skønneste marinade til gyros kød derhjemme igen køkken. 

Det smager så godt, med masser af smæk på smagen og du kan bruge det slags kød du foretrækker. På billedet ser du kylling, men alt fra lam, kalkun, okse eller andet fungerer lige så fint.

For det bedste resultat og for at den her gyrus marinade kan trænge ind i kødet anbefaler jeg at du laver marinaden i så god tid, at kødet kan trække i mindst en time. Er du i rigtig god tid, kan du gøre det et helt døgn i forvejen. På den måde mørner kødet mest muligt og marinaden kan trænge ind i kødet.

Opskrift på gyros marinade

gyros mariande

Gyros krydderi

Gyros marinade

Gyros marinade - sådan rører du dit eget Gyros krydderi sammen til at marinere kødet i.
Print opskrift Pin opskrift
20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 dl. olie
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 4 spsk. græsk yoghurt(skyr eller naturel yoghurt kan bruges)
  • 1 spsk. hvid eller rødvinseddike
  • 1/2 stk. lille rødløg(finthakket)
  • 2 fed hvidløg(fitrevet eller finthakket)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1,5 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret koriander
  • salt og peber

Kød

  • ca. 600 gram lam, okse, kylling, kalkunbryst

Fremgangsmåde

  • Rør alle ingredineser til marinaden grundigt sammen. Vend med kødet og lad nu marinere i min. 1 time, men gerne helt op til et døgn på køl.
  • Tilbered nu enten kødet på grill, grillpande eller elm. pande. Stegetid afhænger af kødvalg og mængde.

Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:

Græsk gyros med kyllingBarbecue Kyllingeburger – sprød og saftigRub til kylling – krydderimix til kyllingebryst

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest