Hakkebøffer i paprika flødesovs er en af de klassikere der kan varieres i det uendelige herhjemme.
Det er en voksen- og en børnehitter her i huset.
Ved at purere de hakkede tomater, ender du op med en cremet og lækker sauce med en dejlig smag. En anelse ketchup i paprika flødesovsen, giver en fin balance til paprikaen og det nip chili der er i.
Hakkebøffer i fad med en paprika flødesovs serverer vi gerne med ris. På den måde får man allermest ud af den skønne sovs, som der i øvrigt er nok af i retten her. Det bør der være! Alternativt server med kartoffelmos eller pasta. Bare tilbehør, hvor sovsen bliver på!
Som de fleste børn er mine ikke ikke sådan ekstatisk begejstret for ovnbagte grøntsager. Dem der har lyst til det får lov til at sortere lide. Det har jeg for længst accepteret. Men kom alligevel gerne noget grønt i retten- det gør hele forskellen for smagen. Har du ikke squash på lager, kan du lige så vel komme peberfrugt, aubergine, grofthakket butternuntsquash eller andre grøntsager i. Det fungerer også.
FIfs, til at gøre retten ekstra børnevenlig? Se nederst på siden.
Hakkebøffer i paprika flødesovs
Hakkebøffer i fad i paprika-flødesovs
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- olie og smør
- 1 stk stort løg (eller to mindre)(finthakket)
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 150 gram bacon( i mindre stykker)
- 4 spsk. ketchup
- 1 mindre squash
- 400 gram (dåse/karton) hakkede tomater(blendet)
- 4 tsk. paprika
- 1/2 tsk. chilipulver
- 1,5 spsk. mel
- 2.5 dl fløde(eller madlavningsfløde)
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Form fire hakkebøffer og brun dem på en pande i olie eller smør- eller en blanding.De skal ikke gennemstege, blot brunes. Krydr bøfferne med alt og peber, mens de steger. Kom bøfferne i et ildfast fad.
- På samme pande kommer du bacontern. Varm igennem og tilsæt finthakkede hvidløg og løg. Vend det på panden et par minutter på mellemvarme. Skær squash i en kvart på tværs, så du har fire stave. Fjern "kernehus"- det bløde i midten. Skær i skiver på ca. 1 cm. Kom i retten.
- Kom mel ved og vend kort rundt og tilsæt ketchup og hakkede tomater(evt. evt. blendet)
- Kom fløde og mælk ved og varm op til det tykner en anelse.Smag til med salt, peber, paprika og sukker. Kom sovsen over hakkebøfferne og sæt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter til sovsen bobler.
- Servér f.eks. med ris og en god salat.
Hakkebøffer i fad med flødesovs
Lignende opskrifter: Hakkebøffer i pikantsauce(med grøntsager), Kylling og broccoli i fad med cremet sauce, Fyldt kyllingebryst med flødeost og pesto
Nyeste opskrifter: Pinterest og instagram eller
Børnevenlig ret
Hakkebøffer i fad med flødesauce
Mine børn er som børn er flest. De er nysgerrige på mad, men kan aller bedst lide de klassiske retter, som de kender.
Heldigvis ser det ud til at lysne! Det er som om, at de åbner sig op for at smage på mere og mere, desto ældre de bliver. Og sådan er det jo for de fleste. Nogle mennesker forbliver ret smagssensitive hele livet- og det er også okay. Andre får en bredere madsmag.
I hakkebøffer med paprika flødesovs, er det sovsen der gør forskellen .
Serverer jeg paprikasaucen med klumper, er det ikke så godt! Men purérer jeg i stedet hakkede tomater, bliver sagen en helt anden.
De store smagsgivere ala løg og hvidløg finhakker jeg. Så kan de ikke fornemmes- blot smages!
De grøntsager jeg kommer i, skæres i så tilpas store stykker, at de er nemme at sortere fra- uden at sovsen går fra! Så skal børnene ikke fokusere på at stikke og sortere fra, når de spiser.
Ketchup i maden. Ketchup giver både en sødme og smag, som de kender. Men det skader heller ikke at kunne fortælle barnet at der er ketchup i maden. Det kan de fleste børn jo lide.
Om børn og kræsenhed
Med fire børn under det her tag i en bred aldersgruppe, fra Axel på 4 år til Elisabeth på knap 16 år har jeg efterhånden serveret mange måltider for børnene igennem årene. Og jo, de er selvfølgelig forskellige mine børn, det samme er deres smagsløg!
Nogle er dog mere smagssensitive end andre. I børnenes første leveår. Til Christian, som er nummer tre i flokken blev cirka 8 år, var jeg meget opsat på at lave mad, som alle børnene kunne lide. Hver dag.
Og se skulle jeg gøre det om, ville jeg det. For Christian, som nu er 11 år har aldrig været altspisende og har gerne ville have mad sorteret på tallerknen. Det er meget klassisk for børn. Det gør desværre også at udbuddet af retter er yderst begrænset.
Det kunne være kogt pasta, stegt kyllingbryst og gnavegrønt i klassiske grøntsager ala peberfrugt og agurk. Det hittede hos ham og de andre børn. Det gav bare ikke retter med smæk på smagen.
Derfor ændrede jeg lidt på mad-strategien herhjemme. Og det er også nemmere at gøre for de store børn. Jeg lavede nye retter, mere avancerede retter og ønskede som minimum at de smagte en fin lille portion af maden. De tre store børn i hvertfald. Det har hjulpet en del. Jeg synes de spiser mere varierede lige nu og har fået øjenene op for retter, som de ikke før ville spise.
Jeg er helt med på, at børn er forskellige og at det ikke fungerer for det lille barn. Men herhjemme fungerede det.
0 kommentarer