Hakkebøffer med bløde løg og brun sovs. Det er nok for alvor en af de retter, som hele familien kan enes om at stemme for! Det smager afsindig godt, er en af de helt klassiske danske retter og kan desuden laves i dobbeltmængde, så der er nem mad en anden gang, hvor tiden er knap.
Hakkebøffer i ovn med bløde løg og en cremet og velsmagende brun sovs er toppen af dansk madhistorie. Er det ikke?
Det er nem aftensmad, som kan serveres med kartoffelmos. Hvis du er frisk kan du lave en dobbeltportion og komme den anden halvdel i fryseren. Så vil du takke dig selv den dag, hvor tiden er knap. Så er den hakkebøffer med bløde løg og flødesovs klar på ingen tid. Sovsen har både sødme fra sukker og syre fra eddiken og det synes jeg er helt perfekt. Hvor tyk du ønsker sovsen til de de her hakkebøffer bestemmer du selv, for du kan justere i melmængden.
I den her opskrift på hakkebøffer med bløde løg i ovn, har jeg skrevet 800 gram oksefars. Det synes du måske er for meget. Så justerer du bare ned i fars. Men her i huset bor der mange store drenge i voksealderen og de bliver ikke mætte af 500 gram til fire personer!
Jeg er totalt med på ideen og synes da også at I, skulle se hvordan jeg laver familien favoritret nummer et, når alles mening skal høres.
Andre opskrifter du kunne være interesseret i:
Hakkebøffer i baconflødesovs, Hakkebøffer med cheddarfyld i baconsvøb, Hakkebøffer i skøn paprika flødesovs
Hakkebøffer med bløde løg
Hakkebøffer med bløde løg
Ingredienser
- 800 g hakket oksekød
- 1 tsk groft salt
- friskkærnet peber
- 4 store løg
- 4 spsk smør
- 3 tsk. sukker
til den brune sovs
- 2 dl fløde(18 procent kan bruges)
- 1 tsk mørk balsamicoeddike(kan undlades)
- 3,5 dl boullionvand(gerne okseboullion)
- 2 tsk. sukker(eller et par spisk. ribsgelé)
- 4 spsk. hvedemel
- madkulør
- peber og salt
Fremgangsmåde
- Rør oksefars med salt og peber. Form otte lige store hakkebøffer grundigt med håndfladerne. Du kan selvfølgelig også lave fire mindre hakkebøffer, hvis du synes.
- Pil løg og snit fint i ringe. Smelt smør og kom løg på panden. Steg gyldne og søde i ca. 10 min på lidt over mellemvarm(6 på mit komfur). Kom sukker ved. Rør rundt og læg på tallerken.
- Smelt smør og brus op og kom hakkebøffer på panden. Steg et par minutter på panden på hver side til gyldne. Kom hakkebøffer i et ildfast fad. Fordel løg herover.
- Kom igen ca. 3 spsk. smør på en pande, smelt og pisk sammen med mel til en samlet masse. Der skal piskes konstant. Kom boullion vand ved og pisk til det tykner. Kom fløde og kulør ved. Smag til med salt, peber og sukker(ribsgelé) og evn lidt balsamicieddike. Kom sovsen over hakkebøfferne.
- Sæt i ovnen på 170 grader ved varmeluft i ca. 20 min. til sovsen bobler og bøfferne er gennemstegte.
- Servér gerne med kartoffelmos eller kogte kartofler. Det holder! Jeg damper gerne en god portion broccoli og/eller gulerødder til. Det pynter med de smukke farver og giver gode vitaminer....
Flere nemme opskrifter på lækre og hjemmelavede retter
Det er top lækkert at servere retter, som folk kan lide. Ikke mindst én selv. Og så behøver det jo slet ikke at være så besværligt, vel?
Mad må gerne være velsmagende, men samtidigt også nemt og sådan er det med mange af mine madopskrifter, blandt andet den her opskrift på hakkebøffer med bløde løg. Hvorfor gøre madopskrifter mere omstændige end de behøver at være?
Ønsker du flere opskrifter på nemt og lækkert hverdagsmad(og weekendmad i øvrigt) kan du se mere på både pinterest, Facebook og instagram. Du er også meget velkommen til at gøre som andre før dig og skrive din mailadresse op til at modtage en mail, når der er en ny opskrift klar. Helt kvit og frit!
Høres vi ved?
Hilsen Benedicte
Det er mad der bare altid holder.
Det snes jeg også bare. Det holder bare max!
De bedste hilsner Benedicte😊