Havregrødsboller

Opskrifter på brød

Havregrødsboller. Står du også ofte med en rest havregrød? Sådan en rest som man ikke lige ved hvad man skal bruge til. Er der noget jg ikke gider er det at smide mad ud.

Jeg kan næsten ikke få mig selv til det. Så derfor kan der næsten gå helt sport i at bruge eventuelle rester og triylle det om til nye lækkerier. De her boller med havregrød er et resultat af det forsøg. Og det er egenlig lykkedes meget godt. Jeg håber du giver det et forsøg.

Velbekomme!

 

havregrødsboller

Havregrødsboller

havregrødsboller

opskrift på lækre boller med havregrød. Bollerne er koldhævede og giver nogle boller, som er saftige og lækre. Lige til at komme i madpakken eller på morgenbordet.
Print opskrift Pin opskrift
8 timer 15 minutter
Antal: 15 boller

Ingredienser

  • 6 dl vand
  • 25 gram gær
  • 550 gram kold havregrød
  • 850 gram hvedemel
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • opløs gær i kold vand
  • Tilsæt havregrød, hvedemel og salt og rør grundigt. Lad dejen hæve i min. 6-8 timer på køl.
  • Kom bagepapir på to bageplader og sæt klatter af boller- ca. 8 stykker pr plade.
  • Tænd ovnen på 210 grader og lad varme op. Bag hver plade i ca. 25 min. pr plade. Lad dem afkøle på en bagerist. Har du dampovn kan du sætte den på mellemdamp. Har du ikke dmpovn kan du spray lidt vand ind, når du sætter pladen ind. (ikke undervejs, så risikerer du bollerne falder sammen)
  • tip. Du kan vælge at tilsætte 3 spsk. kanelsukker til dejen, hvis du ønsker en sødere boller. Havregrød og kanelsukker er jo så godt et match.

havregrødsboller_opskrift

Hjemmebagte boller

Findes der noget meget bedre end når duften af hjemmebag spreder sig i køkkenet? ja, jeg synes det ikke. Min fryser er ofte fyldt med hjemmebagte boller. Så ryger de i brødristeren til de morgener, både hverdags og weekendmorgener, hvor behøver melder sig. Teenagerne i huset nyder dem i madpakken.

De fleste boller, samt de her havregrødsboller, beholder nemlig en saftighed som gør dem velegnet i madpakken. Skær dem over, mens de er knap optøet og fyld med dit favoritfyld. Så er de friske, når de skal nydes.

Alt fra pesto og skiver af kyllingebryst til flødeost og røget laks er blandt favoritterne herhjemme. Til den søde side er de lækre med nutella, pålægschoklade, peanutbutter…. Hvad du foretrækker.

Jeg laver ofte koldhævede boller. Det er nemt og da gærmængden er mindre her, får man ofte nogle hjemmebagte boller, som holder sig saftige og friske i længere tid. Her er blot nogle af de opskrifter på hjemmebagte og koldhævede boller vi ofte har gang i herhjemme:

Sprøde hørfrøboller(langtidshævede)Langtidshævede boller med tipo 00Havregrynsboller

 

havregrødsboller

Mere inspiration

Har du  lyst til endnu mere inspiration på hjemmebag?

Så synes jeg da at du er kommet til det helt rigtige sted. For jeg elsker at bage og får en mindre optur af at nyde, når duften af hjemmebag spreder sig i huset. Hjemmebag holder!

Benedictes mad på de sociale medier:

På både pinterest, Facebook og instagram kan du finde masser af inspiration. Ses vi her?

Hilsen Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest