Langtidshævede hørfrøboller – sprøde, seje og kernerige boller.
Jeg er vild med opskriften på hjemmebagte boller med hørfrø, da dejen er så nem at røre sammen, samt har den ekstra finesse, at det hæver på køkkenbordet. Her hæver den i mange timer, men optager så ikke pladsen i køleskabet. Det er ret lækkert, når pladsen er trang. Gærmængden er lav, derfor behøver dejen den lange hævetid. På den måde får den tid til at udvikle sig.
Jeg håber du vil give dig i lag med min opskrift på langtidshævede hørfrøboller. De er nemlig helt perfekte til alt fra morgen- eller brunchbordet, i madpakken, eller som tilbehør til vinterens supper. Eller til lige det formål, som du skulle ønske!
Langtidshævede hørfrøboller
Langtidshævede hørfrøboller
Ingredienser
- 10 g gær
- 7 dl. kold vand
- 2 tsk. godt salt
- 2 tsk. sukker
- 700 gram hvedemel
- 200 gram hørfrø
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand. Tilsæt salt, sukker og hørfrø og rør. Kom mel i og ælt grundigt - gerne på en køkkenmaskine eller i hånden. Sæt gerne en fem- ti minutter af til det. Lad hæve på køkkenbordet i 8-10 timer under et klæde. (Sæt ikke i solen)
- Sæt nu 15 klatter på en bageplade, mens ovnen varmer til 230 grader
- Når ovnen er gennemvarm bages bollerne i ca. 15 min. (til gyldne) pr plade(bruges dampovn, kandampfunktion sættes på høj damp) Bruges ikke dampovn, kan du med fordel kom en teskefuld vand på hver bolle inden de bages.
Andre opskrifter
Forslag på skønne hjemmebagte boller. Er du lige så vild med at bage som jeg er? Så tror jeg lige, at du er kommet til det rette sted:)
Her er tre foreslag til opskrifter på boller, som jeg synes du skal prøve. Duften og smagen af hjemmebagte boller er da noget af det bedste, ikke?
Sprøde morgenboller, Sprøde og saftige durumboller, Fuldkornsboller med tykmælk
0 kommentarer