Havtorn marmelade med et miks af æble og vanille. Marmeladen med havtorn tager seriøst ikke mere end 10 minutter at lave, hvis du for eksempel har en pose havtorn liggende – enten friske eller på frost.
Havtorn har en helt særlig smag og personlig er jeg ret vild med den. Den findes lige derude i vores helt egen natur i Danmark. Æbler er jo også noget af det vi laver de bedste af herhjemme på dansk jord. Så et miks af æble og havtorn- det må da rangere under ny nordisk mad?Det koncept er jeg ret begejstret for.
Havtorn er så eddersundt og spækket med c-vitamin. Måske er du så heldig at du kender en der har en busk eller to i sin have, som vil lade dig plukke lidt? Ved de danske kyster har havtorn altid vokset. Så kig dig omkring næste gang du er ved de danske kyster. De er klar fra det sene efterår til hen over vinteren. Efter den første nattefrost, skal du konkurrere med fuglene om de lækre bær! Efter frost, får de nemlig en sødme, som fuglene er vilde med.
Sådan laver du havtorn marmelade
Havtorn marmelade med æble
100 gram frosne (eller friske) havtorn
100 gram små æblestykker(uden skræl)
1 tsk. vanillesukker
80 gram sukker
1/4 dl af 1 dl vand
1/2 spæk. kartoffelmel
- Kom æblestykker og havtorn i en gryde og kog op med sukker og vanillesukker.
- Læg låg på og kog det op(pas på at det ikke koger på)
- Lad det simre og rør undervejs i ca. 5 min. Knus let æblestykkerne, når de er kogte, så de moses let.
- Rør vand med kartoffelmel og kom i gryden. Kog op og lad det tykne.
- Kom på skoldede glas eller glas skyllet med atamon.
Opskrifter med hjemmesyltning
Bare fordi det er så rart at lave sine egne marmelader, syltetøj og frugtgrød en gang i mellem.
jordbær marmelade – uden klumper
Mere fra Benedicte
Vidste du at du kan finde mig på de sociale medier, som pinterest, instagram, facebook,
Det ville være så fedt om du #benedictesmad, hvis du prøver nogle af mine opskrifter eller vil følge med, når der er nyt fra mig.
Tak fordi du læste med,
Benedicte 🖤
0 kommentarer