Herregårdskage – min bedste opskrift fra barndommen, som jeg tager med mig hvor end jeg går!
Kagen er dejlig nem, giver adskillige stykker (så inviter bare hele familien til kagegilde) og får den skønneste smag. Jeg mener hvem er ikke vild med marengs? Og så på toppen af en kage! Det holder bare.
Prøv min opskrift på en herregårdskage lige her
Herregårdskage
Herregårdskage
Ingredienser
- 250 gram smør
- 250 gram sukker
- 3 stk. æg
- 400 gram mel
- 1 tsk. bagepulver
- 2,5 dl. mælk
marengslåg
- 3 stk. æggehvider
- 250 gram flormelis
- 125 gram kokosmel
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 grader - alm. over og undervarme. Det bløde smør piskes med sukker. Æg piskes med.Mel og bagepulver vendes og kommer i dejen og piskes med mælk.
- Dejen kommer i en form på ca. 20 x40 cm og bages i midten af ovnen i 15 min.
- I mellemtiden laves toppingen.
- Hvider piskes stive og vendes med flormelis og kokosmel som kommer på kagen efter de 15 minutter. Kagen bages nu i yderligere ca. 20 minutter på 150 grader. Kagen er klar når låget er let gylden og kagen gennembagt.
Andre opskrifter du kan være interesseret i:
Saftig chokoladekage i bradepande, Red velvet kage, drømmekage
Vil du have besked når der er nye opskrifter herinde fra?
Så er du meget velkommen til at gøre som så mange andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail. Kvit og frit 🙂
Mine nyeste opskrifter kan også findes på bådefacebook, pinterest og instagram. Måske mødes vi herinde,
Kh, Benedicte
Hej Benedicte super lækker kage man hurtig kan “smække ” sammen. Bestemt ikke sidste gang den skal bages 🧡💛
hejsa😊
Det er da bare så dejligt at høre. Herhjemme er den også et hitter🥳
God dag til dig
Hilsen Benedicte
Hej, kan man komme et lille lag marmelade imellem kage og marange
hejsa,
Det kan du sikkert godt prøve😊 Men jeg tænker at det så mere er en “bedstefars skæg – kage” du mener(om du kender den?
hilsen Benedicte