Hjemmebagte boller med havreklid

Brunch, Opskrifter på brød

Boller med havreklid. Bløde, luftige og lækre boller med havreklid. En havreklid opskrift der er nem at gå til og en god måde at få brugt de sunde og meget fiberrige hvedeklid.

Kom de fiberrige klid  i den her opskrift på boller og smæk nogle dampende varme og lækre  boller på bordet. Du bliver garanteret dagens mand i skysovs!

Opskrift på brød med havreklid

Opskrift på brød med havreklid

Boller med havreklid

Boller med hvedeklid

Opskrift på fugtige og luftige boller med hvedeklid og kerner
Print opskrift Pin opskrift
1 t 30 min
Antal: 20 boller

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 4,5 dl. lunken vand
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • 170 gram hvedeklid
  • 550 gram hvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 70 gram græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Opløs gær med lunken vand.
  • Kom salt, honning og hvedeklid med og ælt dejen. Kom hvedemel ved samt olie og græskarkerner og ælt dejen til den er fast, men fugtig. Lad hæve under et klæde i ca. 30 min.
  • Form nu ca. 15 -20 boller og sæt på to bageplader. Lad dem efterhæve i ca. 25 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmneluft(200 grader alm. ovn).
  • Pensl forsigtigt bollerne med mælk og drys lidt havreklid på.
  • Bag bollerne i ca. 12-14 min. til de hævet op og lyder let hule, når der bankes på bunden.

Andre skønne hjemmelavede opskrifter med fibre og kerner

Fibre findes i mange fødevarer, i alt fra broccoli til grovbrød. Fibre giver maven noget at arbejde med og giver en længere mæthedsfornemmelse, når du spiser brødet og stabiliserer blodsukkeret en smule. Når du er kigget forbi min opskrift på boller med havreklid er der jo den mulighed at du, ligesom jeg, er pjattet med hjemmebag?

Derfor skal du da ikke snydes for mere inspiration til mine andre opskrifter på grovboller, vel? Jeg har mange og fælles for dem er at de indeholder grovmel og kerner.

Her er bare nogle af dem:

Grovboller med graham og hørfrø

Grovboller med 5 korns blanding

Grovboller

Opskrift på brød med havreklid

Hvad er havreklid?

Hvedeklid er skaldele fra hvedekerner og er spækket med fiber.

Der er ikke den store(som i ingen bageevne) i netop hvedeklid og derfor bruges det mere  som en smagsgiver. Men dit bagværk med hvedeklid får altså den ekstra fibre og brødet får en god og tæt krumme. Derfor er andelen af hvedeklid heller ikke meget stor i opskriften, og andelen af hvedemel er større. Det ville gøre brødet flat og alt for tungt. Derfor.

Opskrift på brød med havreklid

Tak fordi du læste med. Det gør mig rigtig tilfreds i mit madglade hjerte! Hvis du har lyst til at se mere til mine opskrifter kan du skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift fra mig. Kvit og frit (det gøres her på siden)

Vi høres ved!

Kh. Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest