Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Alt det andet, Hjemmelavet slik

Hjemmelavede påskeæg med marcipan er den lækreste lille bid af dansk tradition her i landet og udover at smage særdeles godt er det bare noget af det fineste jeg ved.

Blød marcipan med fyld af nougat og til sidst dyppet i sprød mørk chokolade. I de her hjemmelavede påskeæg med marcipan laver vi en hjemmelavet nøddekrokant ved at riste mandler eller hasselnødder i sukker til de lækreste små, knasende og søde nøddestykker. Drys på de færdige marcipanæg som modvægt til den bløde marcipan.

 

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

se her hvordan du nemt kan lave dine egne hjemmelavede påskeæg hos dig selv. Perfekt som værtindegave eller til at nyde selv i den søde påsketid efter en dejlige påskfrokost
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 50 g nougat(kan undlades)
  • 150 g mørk chokolade(gerne en med høj kakaoprocent. min 75%)
  • guldstøv(kan undlades)
  • hindbærstøv(kan undlades)

nøddekrokant

  • 100 g hasselnødder eller mandler
  • 100 g sukker
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  • Kom marcipan i en skål og ælt med hænderne. Lav en kugleform og kom en lille nougatklump i midten. Form til et "æg". Læg på en bagepapir og lad tørre i 1-2 timer i stuetemperatur
  • Smelt 2/3 dele af chokoladen over et vandbad. Smelt chokoladen til er 50 grader. Kom nu resten af chokoladen i og rør rundt. Brug nu til at komme på marcipanæggene
  • Nøddekrokant: Smelt sukker på en mellemvarm pande. Undlad at røre for meget. Smelt helt. Kom hakkede nødder i og sørg for at alt er dækkes. Kom smør over. Afkøl straks på et bagepapir
  • Kom den smeltede chokolade over æggene, drys med nøddekrokant og eventuelt guld eller hindbærstøv.
  • De færdige marcipanæg kan holde sig i op til 3 uger i en tæt dåse.

Marcipanæg kan i princippet fyldes med lige det du foretrækker. Marcipanen kan æltes med rom eller anden form likør for en mere “voksensmag”, eller tørrede frugter eller saltlakridsstøv kan også være en udgave.

Udover at smage rigtigt dejligt, så er der altså også noget rart i at lave påskegodterne selv. Ikke mindst ved at lave lidt ekstra og pakke en sød lille gave til en værtindegave eller andet. En lille ting som man har gjort sig umage med at lave og samtidig smager skønt. Marcipanæggene kan i princippet varieres i det uendelige og som på billedet her har jeg også brugt en rest juleslik(knust og drysset herover). Brug din fantasi.

1,2 3. Så er de væk!

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Flere hjemmelavede søde og lækre kager til den hyggelige påsketid:

Påskekage – saftig og lækker kage, Saftig påskekage med citronLækre påske kyllinge muffins

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest