En påskekage, som er dejlig nem at lave og smager herligt. Dejen er mild og rigtig saftig og holder sig snildt helt fin i op til en fire dage på køl.
Børnene vil elske den her påskekage, da den både smager super godt, men også emmer af påske! En frosting på toppen i fin grøn farve, giver synet af en forårshave med jord på. Jorden laver jeg af knuste bastognekiks og af slik fandt jeg nogle påskekaniner af skumfiduser. Jeg havde nogle små pyntelige og spiselige gulerødder på lager. Men i princippet kan du bruge andre former. Hvad med små fine chokoladeæg eller lakridsæg?
Påskekage
Opskrift på en påskekage
Min opskrift på en påskekage er ikke det mindste besværlig at lave, men jeg vil alligevel anbefale dig, at du følger opskrifter for punkt til punkt(en evne jeg aldrig har været god til!). Det er det der giver det bedste resultat og sikrer dig et slutresultat af en påskekage med lige præcis den saftighed vi går efter. Jeg har med vilje lavet opskriften i vægt og ikke i deciliter mål, selv når det er væske. På den måde bliver målene helt som jeg ønsker det og dermed også resultatet.
Kagen smager virkelig dejligt og er en grundopskrift på en saftig kage med vanille, som du kan bruge til andre slags kager også. En bradepandekage lavet af den her grunddej kan jeg virkelig anbefale, da den ikke er det mindste tør, men holder sig dejlig frisk og saftig(hvis man kan kalde en kage det?)
påskekage
Ingredienser
- 60 gram mælk
- 50 gram fløde
- 80 gram olie(smagsneutral ala vindruekerneolie eller solsikkeolie)
- 170 gram sødmælk
- 2 spsk. vanillesukker
- 3 stk. mellemstore æg( stue temperatur)
- 370 gram hvedemel
- 340 gram sukker
- 1/2 tsk. natron
- 3 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 225 gram blødt smør
Frosting
- 150 gram flødeost
- 150 gram flormelis
- 150 gram smør
- grøn frugtfarve
pynt
- harer eller anden påskeslikdyr
- 1 dl. bastognekiks(knust)
- evt. pyntegulerødder(hvis du kan skaffe)
Fremgangsmåde
- bland, fløde, mælk og olie sammen (de tre første punkter)
- pisk æg med sukker og vanille.
- Bland natron og bagepulver med hvedemel og pisk med sødmælk
- pisk mel i sukkermassen med mel og fløde-mælke- olieblandingen.
- kom til sidst det bløde smør ved og pisk grundigt til en samlet masse.
- Kom i en bradepande på ca. 40x30 cm og bag i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 45 min. til kagen er fast og der ikke hænger dej ved, når der forsigtigt stikkes i midten af kagen.
- Afkøl og rør glasuren sammen.
Frosting
- Rør flormelis, smør og flødeost sammen og kom grøn frugtfarve i til en fin farve. kom i en sprøjtepose og læg på køl.
- Knus bastognekiks i en pose eller blend i en lille minihakker.
- Den afkølede kage sprøjtes med grøn frosting hele vejen rundt og i midten, sådan at du laver små "haver".
- Drys de knuste bastognekiks i midten af hver "have" og placer slikfigurer, påskeæg, pyntelige gulerødder eller lignende.
- Servér stykker af den lækre kage, som sagtens kan holde sig på køl i en tre- fire dage. Når den førdt er pyntet kan den ikke fryses ned, da hverken pynt eller frosting har godt af det.
Andre opskrifter på mad til den hyggelige påsketid:
Der er noget helt særligt over den gode påsketid. For mig ligger det på den bedste tid på hele året. Foråret.
Den forventningsfulde forårstid. Den tid, hvor man fuld af optimisme tror på at det bliver årtiers bedste sommer. Ever. Hvor man har alt det gode til gode! De første blomster titter op af jorden, solen får mere og mere magt. Og måske er man heldig at finde en lækrog, hvor man kan mærke de første forårsstråler for alvor brænde igennem? Du ved, sådan en rigtig strålevarme, som vinterhuden hungrer efter.
Og lige på den tid ligger påsken og det er nok derfor jeg elsker den tid allermest. Udover selvfølgelig, dejlige timer med venner og familier om et veldækket påskebord. Jeg elsker det!
Her har jeg samlet et par af mine gode påskeopskrifter. Måske de kan bruges?
0 kommentarer