Hjemmelavet flødekarameller med saltflager er noget af det bedste og er ganske nemt at lave i eget køkken. Børnene vil elske det, hvis du har sådan nogle liggende i køkkenet. Siger det bare. Det kræver ingen specielle køkkenredskaber, så du er hurtigt klar til at komme i gang- og til at nyde resultatet. Lige om lidt …
Flødekarameller er noget de fleste kan lide og sådan er det også i min egen familien. Jeg har fire børn der ikke siger nej, hvis de bliver budt en hjemmelavet flødekaramel. Du får her en opskrift på en enkel og klassisk karamel med et drys af flagesalt. Det salte med det søde smager rigtig godt, så giv det gerne et forsøg med et lille drys flagesalt på de færdige flødekarameller,
Hjemmelavet flødekarameller
Hjemmelavet flødekarameller
Ingredienser
- 5 dl. piskefløde
- 260 gram alm. hvid sukker
- 130 gram alm lyssirup(mørk sirup kan bruges)
- 1 tsk. flagesalt(måske lidt mere)(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienser - på nær salt- i en pande. Varm op til en flydende masse.
- Når det bobler skrues ned på mellem varme. Massen bobler nu i ca. 50 minutter. Rør gerne rundt hver femte minut, mens den bobler.
- Når dejen er blevet sej i konsistensen, (dvs. at den ligesom slipper bunden, når der røres inden den lægger sig igen) kommer den enten i silikoneforme(beregnet til at lave ex. bolsjer) eller kommer på bagepapir smurt med en anelse smagsneutral olie.
- Drys evt. med flagesalt nu, inden de stivner på overfladen
- Når den er afkølet - kom gerne i køleskab- kan den skæres i passende bidder. Opbevar enkeltvis i små stykker udskårne stykker oliesmurt bagepapir eller opbevar i en tætlukket plasticbeholder, hvor der skæres ud løbende som de nydes....
- opbevar på køl eller eventuelt i fryser(Opbevares flødekaramellerne i fryser, bliver de selvfølgelig mere hårde, men smelter i munden...)
Flødekarameller og andre opskrifter på hjemmelavet slik
Juleslik med oreos og slikstokke, Pebermyntebolcher – så nemt er det!, Sprød Daim karamel
0 kommentarer