Hjemmelavet vaniljesukker

Alt det andet, Opskrifter på kager

Opskrift på hjemmelavet vaniljesukker

Du kan lave den absolut aller bedste vanilje sukker ved at lave den selv. Den man laver selv er endvidere spækket med de lækre sorte korn, som jo netop er kendetegnet ved den ægte udgave.

Skulle du stå med tomme stænger kan de også bruges. Uanset hvad må du ikke kassere dem. Det ville være en skam og også en smule madspild! Bruger du fyldte stænger bliver smagen en anelse kraftigere, så jeg laver selv min hjemmelavede vaniljesukker af både tomme og fyldte stænger. Og nogle gange en blanding.

Det eneste man skal være opmærksom på er at bruge vaniljestænger som er let tørre. Derfor kan du med fordel lade stængerne ligge på køkkenbordet en dags tid eller to inden de blendes med sukker.

Jeg bruger den færdige hjemmelavede vaniljesukker til de opskrifter, hvor jeg normalt ville komme vaniljesukker i. Men vi kommer den også i en lækker hjemmelavet smoothie, hvis vi går efter den søde udgave. Prøv dig frem. Det skal nok blive et hit.

Hjemmelavet vaniljesukker

Vaniljestænger og sukker blendes til en lækkervaniljesukker, som er fyldt med smag og sorte vaniljekorn. Brug den hjemmelavede vaniljesukker til opskrifter, hvor du normalt ville bruge vaniljesukker eller vaniljepulver

Hjemmelavet vaniljesukker

Hjemmelavet vaniljesukker

opskrift på en Hjemmelavet vaniljesukker - brug vaniljesukker til at
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 0

Ingredienser

  • 3 dl. sukker
  • 2 stk. fyldte vaniljestængler (eller en blanding af friske og tommer stænger)

Fremgangsmåde

  • Er vaniljestænglerne meget frisk og stadig bløde, anbefaler jeg at de lægges på køkkenbordet og tørrer en dags tid. Er de tørre(som de fleste man køber i plasticrøret kan de bruges med det samme)
  • Skær enden af vanilestænglerne. Kom sukker i en blender eller minihakker og blend med vaniljen indtil det er knust og fordelt i sukker.
  • Opbevar i rene glas med tæt låg.
  • Den hjemmelavet vaniljesukker kan holde sig frisk i op til et par måneder.

Hjemmelavet vanilje sukker

Hjemmelavet vaniljesukker kan bruges  i de fleste opskrifter i det søde køkken. I opskrifter hvor man normalt ville tilsætte en form for vanilje.

Den hjemmelavede udgave smager af så meget mere end den købte vaniljesukker. Nuvel. Den smager da også godt.Men den man laver selv? Den er så smækfyldt med smag. Og de små nuttede sorte vaniljekorn? Se dem får man jo kun i de mængder i den udgave man selv laver, ikke?

Vanilje isAmerikanske vanillemuffinsNøddekage med vaniljeskum(glutenfri)

Hjemmelavet vaniljesukker

Flere opskrifter på kager og desserter?

Så er du velkommen til at gøre som mange andre og skrive din mail adresse op her i den grå bjælke. Helt kvit og frit.

Høres vi ved?

Kh, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest