Vanilje is

Is

Opskrift på hjemmelavet vaniljeis – cremet og mild vanilje is.

En skøn opskrift på en hjemmelavet vaniljeis må der til. Den er dejlig nem at lave og kan laves med og uden ismaskine. En lækker og tilpas cremet is med ægte vanilje.

vaniljeis opskrift

Vanilje is

Vaniljeis opskrift

Nem vaniljeis med og uden ismaskine

Opskrift på en cremet og klassisk vanilje is. Den kan laves både med og uden ismaskine og smager så dejligt.
Print opskrift Pin opskrift
6 t 20 min
Antal: 6 portioner

Ingredienser

  • 2,5 dl. fløde
  • 1 dl. alm. mælk - mini, let eller sødmælk
  • 4 tsk. vanillepulver eller en halv vanillestang(eller vanillesukker- se nederst i opskriften)
  • 70 gram sukker
  • 3 stk. æggeblommer(halvandet bæger, hvis du bruger pastaeuriserede)

Fremgangsmåde

  • Kom fløde og mælk i en gryde. Varm stille op og kom vanille i. Bruges vanillepulver tilsættes det her, bruges vanillestang kommer indholdet, samt den tomme stang heri.
  • Kom blomme og sukker ved. Varm nu op til en temperatur op på 85 grader, mens der piskes. Brug gerne et stegetermometer. 85 er de grader vi ønsker. Ikke mere. ikke mindre.
  • Iscremen bliver nu cremet når den rammer de 85 grader og er klar til at komme i fryseren.
  • Kom enten i en ismaskine og frys til den er færdig.
  • Laves den uden ismaskine kommer den i en form og der røres i isen en gang hver halve time, mens den fryser til is. Det bør gøres de første fire timers tid, til den er tilpas frossen.
    Det gør man for at undgå iskrystaller.

Noter

Den færdige is er lige til at nyde fra fryseren og behøver ikke at stå ude før den nydes. Du kan her kugle nogle perfekte og cremede vanilleis kugler op. 
Hvor lang tid det tager dig at lave isen på ismaskinen, kommer helt an på ismaskine. Har du en gammel og knap så pro maskine som jeg tager det måske længere tid. 
Laver du en opskrift på vanilje is uden ismaskine, anbefaler jeg at du rører i isen og bliver ved indtil at det er godt frosset til. Det gør hele forskellen. For en, ellers lækker is, smager så absolut bedst ud de små iskrystaller. 
Ejer du ikke et stegetermometer?
Så vil jeg anbefale dig at det skal på ønskeseddelen næste gang. En stegetermometer er brugbar til så meget mere end til at måle temperatur på kød. Det er uundværlig, når jeg bager rugbrød eller som her laver is. 
Velbekomme!

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Regnbue is- skøn is med fine farverFrisk solbær sorbet is af solbærsaft

Vanilje is

vaniljeis opskrift

Vanille is med vanillesukker

En vanille is skal smage af… vanille. Og der må gerne være rigeligt at de små og sorte vanillekorn i en hjemmelavet is med vanille. Men jeg er også klar over, at prisen på vanillestænger er steget voldsomt. Det er desværre et resultat af, at to cykloner ramte Madagaskars vanilleproduktion. Øen i det indiske ocean leverer nemlig størstedelen af verdens vanilleproduktion. Derfor vil jeg blot nævne  én ting:

Man kan godt købe vanillesukker, som smager dejligt af vanille, samtidig med at det er blandet op med sukker. Der er forskel på de forskelige mærker og jeg anbefaler at du prøver dig frem. Dog er min erfaring, at du får hvad du betaler for.

Vanillepulver er pulver, hvor vanillen ikke er blandet op med sukker. Derfor er kiloprisen også noget dyrere end vanillesukker. Men det smager godt og kraftigt at vanilje og er rigtig godt i en hjemmelavet is.

Vaniljeis opskrift uden ismaskine

Det er ikke alle der ejer en ismaskine og fred nu være med det. Du kan sagtens lave den skønneste is uden. Jeg har en ældgammel sag, sådan en der er alt for lille og slet ikke er stor nok til at producere de mængder af is, jeg gerne vil fremstille. Derfor ender jeg ofte med at lave is uden ismaskine.

Tricket er aldrig at glemme at røre i isen, mens den fryser til. Og er det sorbet is du rører sammen er der samtidig et trick til at reducere iskrystaller. Glykosesirup. En vanilje is som den her må ikke glemmes i fryseren. Så sæt uret til at ringe hver halve time, mens den fryser til. Så glemmer man det ikke og kan se frem til at nyde en helt perfekt vanilje is – helt uden ismaskine.

God fornøjelse!

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest