Hokkaido chips i ovn
Her får du en opskrift på Hokkaido i ovn med chilidip. Jeg er vild med det lille orange græskar, som kan tilberedes på så mange andre måder end som suppe, som den er mest benyttet til. Fra det tidlige efterår til de tidlige vintermåneder. Hokkaidogræskar er fyldt med vitaminer som A,B og C og er til gengæld overhovedet ikke rig på kalorier. Den er nemlig meget kaloriefattig.
Nogle spiser skrællen på det fine og mindre orange græskar. Andre gør ikke. Når jeg tilbereder Hokkaido græskar i ovn som Hokkaido chips, tilbereder jeg dem med skræl. Laver jeg en portion skoldhed græskarsuppe skærer jeg den fra, Nogle af dem har en finere skræl end andre, hvoraf nogle af dem kan være ret trykke og grove og knap så delikate at spise.
Hokkaido i ovn
Ingredienser
- 1 stk. Hokkaido græskar
- 3 spsk. olie
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. tørret chili
- 1 tsk. cayenne peber
- 1 tsk. timian
DIp
- 1 dl. creme fraiche(ex. 6 eller 9 %)
- 3 spsk. sød chili sauce
- 1 fed hvidløg(fintrevet)
- flagesalt og peber
Fremgangsmåde
- Halver hokkaido på langs. Kasser kerner. Skær i skiver på knap en cm i tykkelse.
- Rør marinade sammen og smør med en pensel på hvert stykke.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn eller 180 grader varmeluft.
- Bages i ca. 35 min. til græskarret er gennembagt og let gyldne.
- Rør dippen sammen og servér sammen med de varme eller afkølede Hokkaido både.
Flere opskrifter
Græskar er et hit og kan heldigvis tilberedes på så mange forskellige måder. Jeg har ikke nogen favorit måde at nyde den orange sag på. Hvilken favorit måde er din?
Græskar vafler, Mos af hokkaidogræskar, ristede græskarkerner(fra Hokkaido eller almindelig græskar)
Benedictes mad på de sociale medier:
Inspiration til flere opskrifter?
Du kan finde mine nyeste opskrifter på både Facebook, instagram og pinterest. Du er meget velkommen til at hashtagge # mig og mine opskrifter eller skrive en kommentar til opskriften. På den måde kan andre også få glæde af dem:)
0 kommentarer