Is med dulce de leche – cremet og lækker is uden ismaskine og måske den nemmeste is opskrift du har set?
Prøv en opskrift på en cremet is med to ingredienser. Det bliver ikke meget nemmere på end på denne her måde og jeg synes du får en tilpas lækker is, som er så nem at lave at det næsten er uartigt! Nyd den med friske bær for en frisk og sruligt
Is med dulce de leche
Is med dulce de leche
Ingredienser
- 400 ml. (i dåse)dulce de leche(enten køb eller kogt selv)
- 200 ml. creme fine(7 eller 14 procent)(alm. fløde eller både 18 og 38 % kan også bruges)
Fremgangsmåde
- Koger du din dulce selv kommes indholdet i et glas med låg og koger konstant dækket af vand i vand i 3,5 timer. Det skal ikke boble vildt, men simre let. Tag det op af vandet, når den sødet mælk er blevet til gylden karamel.
- Den afkølede dulce de leche vendes med creme fine(eller fløde) og piskes så der ikke er klumper i isen.
- Kom i en ismaskine eller i en beholder og sæt i fryseren. Det tager ca. 6 timer i en fryser uden ismaskine at fryse til en cremet is. Bruger du en ismaskine går det selvfølgelig hurtigere.
- Servér den cremede is som den er eller kom i en vaffel og top med friske bær. Isen er sød og cremet i sig selv og kan nydes blot som den er. Det synes jeg selv er lækkert.
- Du kan drysse med lidt flagesalt ved servering for en salt- sød smag.
Noter
Is med dulce de leche
De små dåser med sødet kondenseret mælk er et must i mit køkkenskab. De kan holde sig længe og smager overdrevet lækkert og det er uanset om du nyder den som den er eller koger den i boblende vand i flere timer. Karamelsmagen kommer frem som den rene magi efter et par timers kogning. Det er da det rene trylleri. Jeg kommer altid den sødet kondenseret mælk i en tæt glas, hvori jeg koger den. Af to årsager. Min bedre halvdel påstår at den kan eksplodere, hvis man koger den i dåsen. Og min egen påstand er, at det ikke kan være så super sundt at koge metaldåsen i flere timer, for herefter at spise indholdet? Jeg ved det ikke. Hvad tænker du? Har du ikke tid (eller tålmodighed) til at koge den sødet kondenseret mælk selv (og se den transformere sig til karamelcremen) kan den købes som færdigkogt. De fåes i de mere velassorterede butikker.Hjemmelavet is
Kølige og forfriskende is. Jeg elsker det! Og det er der vist mange af jer læsere der også gør. Jeg har læst at vi danskere er en af de mest is-elskende folkefærd i verden. Det forstår jeg godt. Om det er på en brandvarm sommerdag eller en iskold vinterdag smager en portion is fantastisk.
Jeg linker her til bare tre af (nogle) af mine yndlingsisopskrifter. Den ene er også med sødet kondenseret mælk, men er anderledes fra denne opskrift ved at være tilsat uden at være kogt forinden. Dermed er det ikke karamelsmagen der slår igennem, men en cremet vanillesmag i stedet.
Cremet is med kondenseret mælk,
Amen altså. Skildpadde chokolade og is i én og samme is! Jeg er solgt. Og det håber jeg også at du bliver hvis du prøver den her opskrift af!
Intet slår en klassisk vanilje is. Isen over dem alle. Se her hvordan du laver en hel perfekt cremet vanilje is uden iskrystaller.
Skal vi mødes igen?
Find mine opskrifter på de sociale medier. Benedictes Mad er både på pinterest, instagram og Facebook. Det er kun fedt, hvis du prøver mine opskrifter og/eller skriver en kommentar herinde, så andre læsere også kan få glæde af dem.
Mange hilsner,
Benedicte
0 kommentarer