Skildpadde is – en cremet og lækker is som er for dig der er vild med to ting: skildpadde chokolade og is!
En hjemmelavet skildpadde is tager ikke alverden af din tid, men alligevel imponerer den ved bordet, når den serveres. Kender du i grunden nogle der ikke er begejstret for den lækre chokolade med masser af caramelcreme? Isen får en fin farve og blød konsistens og smager bare…. af mere!
Om du ønsker en helt blendet is, uden chokoladestykker eller en mere sprød udgave med stykker af chokolade er op til dig. Begge muligheder kan lade sig gøre. Mere om det i opskriften.
Skildpadde is opskrift
Skildpadde is
Ingredienser
- 5 dl. fløde
- 3 dl. mælk(mini, let eller sødmælk)
- 125 gram rørukker
- 6 spsk. æggeblommer
- 2 tsk. vanillesukker
- 112 gram skildpadder(svarende til 4 store). Du kan selvfølgelig bruge små skildpadder, bare det er ca. 112 gram
Fremgangsmåde
- Kom fløde og mælk i en gryde og varm det op. Det skal ikke koge, blot lunes.
- Pisk sukker, æggeblommer og vanillesukker grundigt til en let luftig masse.
- Kom den lune fløde langsomt ned i ægge-sukkerblandingen, mens du pisker. Kom blandingen i gryden og pisk konstant, mens blandingen varmes op igen. Det skal ikke bulderkoge, men op på ca. 85 grader.
- Skær hver skildpadde i ca. tre dele og kom i isblandinge. Er den stadig lun, smelter de let. Er den helt akølet bliver isen med mindre stykker. Jeg kommer i isen, mens den stadig er lun. Det giver en cremet og mere blandet is.
- Kom isen i en ismaskine og frys ned til den er færdig eller kom i en isbeholder og rør i isen hver halve time, indtil den er helt fastfrosset.
- Ved servering kan du tage et par ekstra skildpadder og og skære i mindre bidder og komme over isen ved servering.
En skildpadde is opskrift så lækker og cremet får du ud af opskriften her. Skal du have bedst muligt resultat anbefaler jeg at du følger opskriften nøje. På den måde får du det resultat som vi går efter.
Det er for eksempel vigtigt at isen – eller rettere fløde- æggemassen kommer op på de cirka 85 grader, som jeg skriver i opskriften. På den måde sikrer vi, at der ikke kommer iskrystaller. Det er uanset om du bruger en ismaskine eller ej. Har du ikke en ismaskine bør du røre i isen en gang ca. hver halve time, mens den fryser. Så er du dobbeltsikret mod de dumme krystaller, som vi ikke ønsker i en hjemmelavet is.
Toms Skildpaddeis
og generelle isopskrifter:
Hvem er ikke ellevild med is? Jeg er ihverfald. Alle former for is. Det kan være den cremede flødeis, sådan en helt enkel udgave uden dikkedarer eller en forfriskende sorbet is, som er det bedste jeg ved på en brandvarm sommerdag 🙂
Hvad er din favorit is?
Se mere her:
Rabarber ispinde, Nicecream – sund bananis, Mango sorbet is
Fedt at du har fundet vej forbi mit madunivers. Håber du kan lide hvad du ser og måske finder lidt inspiration? Der kommer løbende opskrifter op herinde, men skulle der være opskrifter du ikke kan finde og kunne tænke dig at se mit bud på, hvordan jeg laver den, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar herinde.
Glæder mig til at høre fra dig 🙂
Kh, Benedicte
0 kommentarer