Is med kondenseret mælk. Det her må være en af de nemmeste opskrifter på hjemmelavet is. En is som er så driftsikker, ikke krystaliserer og smager af mere og mere….
Tre ingredienser er alt hvad der skal til for at trylle den perfekte hjemmelavet is frem derhjemme i køkkenet. Den kræver ingen ismaskine og eneste årsag til at bruge en(ismaskine) er, hvis du er lige så utålmodig som mig og vil have is lige nu. Nu! Laver du den uden maskine, skal du trods alt væbne dig med tålmodighed i en fire- fem timer til den fryser til. Men mon ikke det går. Ventetiden er det værd.
Is med kondenseret mælk
Is med kondenseret mælk
Ingredienser
- 1 dåse sødet kondenseret mælk
- 4 dl. fløde
- 2 tsk. god vanillepulver(eller en havl vanillestang)
Fremgangsmåde
- Pisk fløde let og vend forsigt med vanille og indholdet af dåsen.
- Kom i en beholder og sæt i fryseren i op til 6-8 timer til isen er fast og færdig.
- Ønsker du at lave isen på en ismaskine kan du også det. På den måde er den hurtigere færdig.
- Nyd som den er eller med friske bær, chokoladesauce, karamelsauce eller hvad du foretrækker....
Kondenseret mælk i is
Jeg har altid en dåse sødet kondenseret mælk på lager. De kan holder sig i en uendelighed og er gode at have, når man pludselig får en ustyrlig trang til enten hjemmelavet vaniljeis eller en klassisk Dulce de leche (Dulce de leche (karamelcreme).
Og det hænder ret ofte. Med begge. For en gang iselsker altid iselsker og det samme gælder med den cremede karamelcreme, som også er lavet af en dåse sødet kondenseret mælk som har simret i en gryde i en tre- fire timer. Så er der den mest fantastiske smørelse til morgenbollerne i weekenden. Et generøst lag karamelcreme, et lille drys med flagesalt og en nybagt bolle. Oh da. Det er topmålet af weekendguf for mig.
Har du ligesom jeg et ganske svagt hjerte, når det kommer til indtagelse af is?
Så tror jeg måske at jeg kan friste med nogle af disse opskrifter?
En klassisk vanilje is. Bare fordi det ligesom er “moderen” bag alle is!
Skildpadder, du ved de über lækre chokoladehapsere fra Toms smager bestemt ikke mindre godt af at komme i en is. Nøøøj det er gode sager 🙂
Hvem siger at is kun er flødebaseret. Sorbet is er da mindst lige så godt. Ikke mindst min opskrift på jordbærsorbet, som kan laves af både friske og frosne jordbær.
Hvis jeg vil lave en bailey-is skal jeg så prøve mig frem med bailey?
hej
God spørgsmål. Jeg ville nok i stedet for komme i portionsglas og så hælde lidt baileys over. Det tror jeg ville være super lækkert.
God fornøjelse, hilsen Benedicte😊
Har ik prøvet den .
Det var nemt👏🏻
Hej
Nemlig så nemt. Elsker nemt 👍🏻