Rabarberkage med sprød crumble

Desserter

Rabarbercrumble med havregryn – en nem opskrift på en sød og frisk rabarberkage med sprød overflade

Jeg elsker – som i elsker rabarber. Det smager ikke mindre end fantastisk. Både i det søde, som i det salte køkken. Rabarber er egentlig en grøntsag, men hvad gør det, når den er mindst lige så fantastisk i kager, som den er til egenlig mad. En rabarberkage med crumble – sprød overflade er ofte så nem at lave og det er den her også.

Jeg laver den både med friske og med frossent rabarber og synes den let syrlige rabarber er så skøn med den sprøde melblanding på toppen, som også indeholder havregryn.

Nyd den lækre opskrift på hjemmebagt  rabarberkage med en klat vaniljeis, creme fraiche eller vaniljeskyr. Det holder altså.

Rabarberkage kan fryses ned, men kan også holde sig i køleskabet i op til 3-4 dage. Men tro mig. Den holder ikke så længe. Den bliver hurtigt spist!

 

Rabarbercrumble med havregryn

Rabarbercrumble med havregryn

Rabarbercrumble med havregryn

En nem opskrift på en rababrberkage med smuldredej.
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 6

Ingredienser

Fyld

  • 400 gram rabarber
  • 75 gram sukker

Crumble

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 100 gram hvedemel
  • 110 gram havregryn
  • 2 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Ovnen sættes på 200 grader varme(ved alm. varme- ellers 180 grader ved varmeluft)Rabarberstykker skæres i mindre stykker og vendes med sukker i et tærtefad på ca. 30 cm. i diameter.
  • Alle øvrige ingredienser smuldres sammen, til der ikke smørklumper og fordeles over rabarberstykkerne. Fyldet trykkes let over fyldet. Kagen bages i midten af ovnen i ca. 20- 25 minutter til sprød og gylden overflade.
  • Servér kagen med vaniljeis, flødeskum, creme fraiche eller skyr vendt med vaniljesukker.

Andre opskriftter

Nem rabarber dessert med makronerRabarberkage med mørdejSkøn rabarber kage med hvid chokolade

Rabarbercrumble med havregryn

Rabarbercrumble med havregryn

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Anne - Sofie A

    5 stars
    Eelsker også rabarber, kender den opskrift til bevidstløshed kannlaves i et snuptag, også god med æbler istedet for rabarber.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Ja, den er så skøn. Og super tip med æblerne. Tænker også pærer er skønt.
      hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest