Verdens bedste peberkager. Ganske enkelt den opskrift jeg altid bruger, når jeg vil lave klassiske peberkager, hvor dejen er nem at arbejde med og samtidig har en god krydret peberkage smag. Dog uden at det bliver for alt for krydret
Peberkager opskrift
En grundopskrift på peberkager. Sådan en grundopskrift jeg bager igen og igen. Både fordi den er nem at røre sammen, fordi den kan laves flere dage i forvejen, inden den bages og ikke mindst fordi opskriften på peberkager er nem at arbejde med. Dejen er nemlig dejlig nem at udstikke.
De her peberkager kan serveres lige som de er og smager dejligt bare sådan. Men du kan selvfølgelig også dekorere dem som su synes. Det gør dem bare mere populære og dekorative.
Glasur til peberkager
En sød måde at dekorere de her peberkager er ved at knuse slikstokke og klemme på den friske glasur. Det giver en sød smag, lidt knas og fine farver. Og så er det i øvrigt en god måde at få brugt de bismarck stokke, jeg altid synes vi ender med at have liggende herhjemme. I overflod. Kom dem i en morter og knus dem her eller i en pose, hvor de knuses med en kødhakker eller en kagerulle.
Du kan også røre en glasur af flormelis og vand og komme i en dybfrostpose og klippe et lille hul i bunden af posen. Så er det nemt at trykke den fine glasur ud og pynte den. En anelse citronsaft giver en let syrlighed til glasuren og sikrer, at den bliver knap så hård og dermed nemmere at arbejde med.
Verdens bedste peberkager
Min opskrift på peberkager kommer her
God fornøjelse!
Peberkager
Ingredienser
- 200 gram smør
- 1 dl. sirup (mørk eller lys)
- 170 gram brun farin
- ca. 440 gram hvedemel
- en knivspids salt
- 1,5 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. hvid peber
- 1 tsk. kardemomme
- 1,5 tsk. natron
Fremgangsmåde
- Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde. Afkøl let.
- Bland de øvrige ingredienser i en skål og kom smør-blandingen over. Rør sammen til en samlet dej og tilsæt blot en smule melm hvis dejen synes for fugtig.
- Nu kan du gå i gang med at rulle dejen ud og udstikke kagefigurer. Eller du kan lægge dejen i en pose og komme på køl til den skal bruges.
- Udstik figurer på ca. 4 mm. tykkelse og bag på 200 grader (180 grader varmeluft) i ca. 5 minutter til de dufter.
- Afkøl på en rist.
Glasur til peberkager
Rør en glasur af flormelis og æggehvide. Den skal have samme konsistens som en almindelig glasur lavet på vand og flormelis. Fordel den færdige glasur i flere skåle. Vend med de ønskede farver. Kom i en tylle eller eller en dybfrostpose og lav et lille hul. Pynt kagerne. Rører du glasuren med æg, får du en mere fast og blank glasur. Har du ikke æggehvider, kan du bruge vand i stedet.
Verdens bedste peberkager –
opskrift på sprøde småkager med glasur
Peberkager hører sig til i julen herhjemme. Det er ligesom blevet fast tradition og er noget børnene efterspørger, hvis vi ikke er gået i gang med at lave i starten af december. Da det er en nem opskrift på peberkager, som hverken skal hvile eller laves flere dage i forvejen er den nem lige at røre sammen, når trangen melder sig. Og det gør den. Tro mig!
Der går total nostalgi i den. For som barn var der ikke noget bedre end at laver peberkager og spise dem efterhånden som de kom ud af ovnen. Man skulle gerne spise til man var lige ved at sprække. Og kagerne? Der gik sport i at lave dem så store som muligt, så grimme som muligt, så tykke som muligt. Det var sådan en intern konkurrence der var i familien. Og sådan er det sjovt nok også med mine egne børn. Kender du det?
Det var dog ikke med denne her opskrift. Den her grunddej på peberkager giver en dej, som er dejligt nem at arbejde med. Også for børnehænder.
Lignende opskrifter:
0 kommentarer