Jule kanel stjerne – den lækreste og fineste julekage med kanel. En kanel stjerne som den her er alt for god til kun at blive lavet i juletiden. Til det smager den alt for godt. Sød og lækker brøddej, som smøres med en lækker remonce med kanelsmag og flettes i det fineste mønster.
Det skal da nydes året rundt, ikke? Kagen er ret populær på bordet herhjemme og er vi så heldige at der er rester er børnene vilde med et stykke i madpakken. Den kan nemlig sagtens holde sig fin frisk i en dag eller to. Men rester? Det er der sjældent for haps haps. Så er den spist!
En kanel stjerne ser så fin ud og er slet ikke svær at lave, selvom den måske ser sådan ud. Har du først prøvet det en gang, sidder det i hænderne og laves nemt. Et lille tip til den her jule kanel stjerne er at du på denne måde nemt kan trylle helt klassiske brød om til de fineste stjerne brød, når først du har prøvet at lave en kanelstjerne.
Jule kanel stjerne
Julestjerne kage
Ingredienser
- 40 gram gær(4/5 del af en pakke)
- 180 ml. mælk
- 35 gram smeltet smør(afkølet)
- 80 gram sukker
- 2 stk. æggeblommer
- ca. 440 gram hvedemel
- 1 stk. æg(pisket til pensling)
kanel remonce
- 200 gram blødt smør
- 160 gram brun farin
- 4 tsk. stødt kanel
- 40 gram sukker
Fremgangsmåde
- Rør gær med den lune mælk- den skal være ca. 37 grader varm. Dvs. lunken ikke varm.
- Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Dejen skal æltes grundigt- gerne på køkkenmaskinen i ca. 5-6 minutter.
- Form dejen i fire lige store del og lad dem hæve på køkkenbordet under et klæde i 45 min.
- Rør i mellemtiden remonce cremen sammen. Rør de fire ingredeinser sammen og lad remoncen stå klar.
- Rul nu hver dejklump ud med en kagerulle, så den er 25-27 cm pr. del.
- Læg en udrullet del på et stykke bagepapir. Smør med 1/3 del af remoncecremen. Læg endnu en udrullet del henover og smør med 1/3 del af remoncecremen. Kom endnu en del på og smør med 1/3 del af remoncecremen.
- Sæt nu en glas på ca. 8 cm i diameter i midten.
- Skær nu fire lige store stykker af den runde cirkel. Hver del skæres nu i 4 lige store dele. Nu har du i alt 16 stykker.
- Flet to vinger sammen- (nabovinger). De flettes væk fra hinanden 2 omgange og sættes grundigt sammen i bunden.
- Gør dette ved hele kagen.
- Kom et viskestykke over julestjernekagen og lad den hvile og hæve i 1 time og 30 minutter.
- Pensl med pisket æg og sæt i en forvarmet ovn på 200 grader. Kagen bages i ca. 18-20 minutter til den er gylden.
Kanel stjerne
Om julekager og en mærkelig tid
Det nærmer sig juletid og det er vi mange herjemme der er ret begejstret for. Tiden i år er så underlig, fordi Corona virus har ødelagt alt hvad vi kender til herhjemme i Danmark. Ja, i hele verden. Alt det vi kendte til.
Jeg har bemærket at flere har sat lyskæder op udenfor deres hus og altaner i år. I hvert fald tidligere end normalt. Jeg tror at julen minder om det vi kender. Den dejlige genkendelige juletid. Alle er hjemme, for ingen rejser nogen steder og samtidig er mange af os i tvivl om vi overhovedet kommer til at se vores familie i den anden ende af landet.
2020 har da været det mærkeligste år. Selvom det for os startede som det skønneste år. Havde vi bare vidst hvad der var i vente, da vi sad på den anden side af jorden i en autocamper i New Zealand og skålede det nye år ind! At vi kom afsted hele familien på seks – OG kom hjem lige inden grænserne lukkede ned er vi så taknemmlige for. Havde det været i år, var vi jo ikke kommet afsted. Og med en Elisabeth som er startet i gymnasiet havde det været svært at komme af sted på et senere tidspunkt. To måneder tager man ikke lige ud af kalenderen med store gymnasiebørn.
Livet er en gåde. Og man ved aldrig hvordan det vender og drejer. Èn ting ved vi dog. Hjemmebag er godt og hjemmebag er hvad det altid har været. Så vi bliver ved med at bage herhjemme. Lige så meget vi kan. For eksempel den her Jule kanel stjerne.
Mere hjemmebag:
0 kommentarer