Kiksekage uden palmin. En himmerigs mundfuld!
Og det er i grunden så kækt at skrive, ikke desto mindre er det sandt! For vi er alle her hjemme ret så vilde med den her udgave af en kiksekage. Den eneste udfordring? Når den først står klar på køl, skåret i passende skiver. Så er det alt for nemt at napse sig et stykke, når man åbner køleskabet. Og haps haps. Væk er den!
I “gamle dage” kom man palmin i en kiksekage. Det kommer vi ikke i denne her kiksekage. Palmin er egenlig bare bleget kokosfedt. Men den her opskrift på kiksekage uden palmin kan laves uden og smager lige så dejligt (måske bedre?)
Lad mig gerne, hvad du synes, hvis du laver den 🙂
Kiksekage
Ingredienser
- 150 gram smør
- 300 gram mælkechokolade(eller mørk)( i mindre stykker)
- 1 dl. flormelis
- 2 stk. æggeblommer(fx. pasteuriserede æggeblommer)
- ca 20 stk. mariekiks(alternativ firkantede kiks)
Fremgangsmåde
- Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes chokolade. Rør rundt til det er smeltet.
- Tilsæt flormelis og æggeblommer.
- Kom husholdningsfilm i en smal og aflang brødform(på ca. 1,5 liter)
- Smør et tyndt lag chokoladesauce i bunden. Læg nu ca. 4 kiks her på.
- Kom igen chokoladesauce på i et tyndt lag. Fordel nu kiks igen.
- Fortsæt til der ikke er mere chokolade og eller kiks. Slut dog af med chokoladesauce og sæt kagen på køl
- Den her lækre kiksekage kan opbevares på køl i op til et par uger.
Kiksekage
Vi bager rigtig meget herhjemme. Alle slags kager! Den her kage hitter virkelig hos børnene også. Så nem en kage, som ikke en gang skal bages! Sådan er det med en kiksekage. Det er en klassiker helt på linje med Marmorkage og sandkage. Du ved, sådan en helt klassisk kager, der bare bringer minder frem.
Og sådan har jeg det også med mine børn. De kager jeg selv mindes at have fået som barn, synes jeg er dejligt at mine børn bør få med, som en del af deres barndom. Og forhåbentlig kan både duften og smagen af de lækre kager være med til at det putte fine minder i deres “rygsæk”. Ligesom jeg fik.
Kiksekage smager overdrevet godt og er så nemt, at det næsten er ulovligt! Jeg mener, indsatsen er minimal og kræver ikke nogle fancy ingredienser. Du skal bruge en times tålmodighed eller lidt mindre, mens kagen sætter sig og tykner. Så er der dejlig belønning.
En kiksekage kan godt smuldre, hvis du skærer den, når den er for hård. Det er helt tilpas nem at skære i de fineste stykker, når den har stået i køleskabet i ca. 30 min. Så er den ved at være tilpas fast at skære, uden at være hård.
Du kan også vælge at tage den ud af køleskabet en times tid eller mere end den skal serveres. Så tages den ud af køleskabet, i skiver og sættes så tilbage på køl for at blive helt fast igen.
Herhjemme har vi en svaghed for kiks og for chokolade, altså lige præcis det mix af det sprøde med det søde. Derfor er en kiksekage bare et helt tilpas miks for os. Har du også en svaghed for en chokoladebar som twix eller kit kat? Så er jeg ret overbevist om at den her vil falde i god jord hos dig også.
Mad og hygge
Vi elsker at samles om bordet herhjemme. Aller helst med noget mad imellem os! Måske også om et brætspil, men er der skisme stadig mad imellem os. Det er da for hyggeligt at mødes om noget godt.
Jeg tror at der er mange familier der har det ligesom os?
Et hyggeligt morgenmadsbord i weekenden, med boller og smoothie, et fad med veltoppet rugbrødsmadder til frokost, en god kage med skoldhed thé om eftermiddagen og så selvfølgelig en god gang aftensmad, som fint kunne være den her lasagne, at slutte dagen af med.
Med en stor familie bliver det til mange måltider. Og ligeså meget jeg og familien elsker at bage og kokkerere, lige så meget er der også andre ting der skal laves, end at kokkerere eller spises! Derfor må nogle af måltideren gerne være af den nemme slags, ikke?
Og simpelthen fordi tiden kan være knap, vil du måske opleve at mange af opskrifterne herinde er til den nemme side.
Hvilke kiks skal i en kiksekage?
Du kan bruge lige den form du kan lide eller har på lager. De helt klassiske mariekiks, kommer jeg gerne i en kiksekage. Mest fordi det er dem jeg gerne har på lager.
Jeg kan se at mange andre madblogs bruger den firkantede slags. Det er ikke nødvendigt. De er ofte tykkere og sværere at fremskaffe, hvor imod de klassiske runde mariekiks er at finde i alle supermarkeder.
Læg dem vandret i et smalt fad imellem chokoladesovsen og du får et fint snit og en kiksekage, som er nem at skære.
Lignende opskrifter: De bedste havregrynskager, Nem og lækker chokoladekage med twix
Nyeste opskrifter: pinterest, facebook. Her kan du finde mine nyeste opskrifter. Du er også velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift på bloggen.
Tak fordi du læste med,
Take care!
0 kommentarer