Salat med rejer og mango. Det her miks fungerer bare. Altså som i fungerer bare rigtig godt. I al sin enkelhed består den blot af salat i bunden(jeg brugte feldsalat), rejer, mango, avocado, koriander og en dressing af citron og chili. Det holder!
Mangosalat
Rejer
Rejer smager godt uanset om det er rejer i lage eller frosne rejser. Bruger du frosne som jeg gjorde i den her salat med rejer og mango og avocado skal du huske at tage rejerne op i god tid. De skal tø op på køl og gerne på en lille rist eller en si, så de ikke ligger og optør i vandet. Det kan give nogle smattede rejer, og det ønsker vi ligesom ikke.
Rejer er i øvrigt rigtig kaloriefattigt og indeholder blot omkring 100 kalorier pr. 100 gram. Avocado – mango komplekset!
Både avocadoer og mangoer har lidt det der “avocado- kompleks(!)”, hvor man altid kan blive lidt i tvivl om de nu er helt perfekt spiseklar. Mine grundregler når jeg omgåes de her lidt særegne frugter er, at en avocado er spiseklar, når du piller stilken af på toppen og den er grøn nedeunder. Det her må du selvfølgelig ikke gøre i supermarkedet, for så kan det immervæk blive svært at håndplukke avocadoer i løs vægt for fremtiden(!) Men den her regel plejer at du´for mig, når jeg har købt et net umodne avocadoer.
Mangoer, se det kan også være sin sag med den sunde og søde frugt!
I know I know, mangoer er slet ikke miljøvenlige i og med de skal fragtes så langt. Men når det nu er sådan at salaten bare ikke er det samme ud mango, går det nok at synde den ene gang! De mangoer man køber i butikkerne er ofte noget umodne, når de lander i butikkerne- også dem der sælges som spiseklar(bare min observering). Derfor vil jeg anbefale at du køber dem en dag eller to før du skal spise den. Du kan læse mere om den overskønne mango og opbevaringen af den nederst på siden.
Salat med rejer og mango
Salat med rejer, mango og avocado
Ingredienser
- 200 gram rejer
- 2 håndfulde feldsalat(alternativ andre milde salatsorter)
- 2 stk. avocadoer
- 1 stk. moden mango
- 1 stk. citron
- salt og peber
- håndfuld koriander(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Skyl salaten og tør skånsomt. Kom i et fad.
- Fordel rejer.
- Halver avocado, fjern sten og skær i små tern.
- Halver mango på hver side af stenen. Skær kødet i små tern. Fordel både mango og avocado på salaten.
- Drys med salt og peber og evt. lidt tørret eller frisk chili. Pøs rigeligt på, hvis du er til spicy mad og hold igen, hvis du ikke er.
- Kom salften af en citron over salaten. Fordel friske koriander på toppenkan undaldes, hvis du ikke kan lide smagen af koriander)
- Server! (Salaten kan godt sagtens laves et par timer inden servering, blot sikre dig at der er citronsaft fordel på avocadoen, så den ikke bruner.
Den drilagtige mango!
Sådan mærker du om mangoen er moden:
Det vigtigste for at finde ud af, om en mango er moden, er at mærke på den. Når du trykker på mangoen, skal den give en smule efter, men det skal kun være et let tryk. Den må ikke ligesom virke smattet, så er den for overmoden.
Hvis du stadig er lidt usikker, selvom du har trykket let på den, kan du prøve at dufte til den. En moden mango dufter sødt og frugtagtig.
Når du har fået din nyindkøbte mango hjem, kan du enten opbevare den ved stuetemperatur eller i køleskabet. Den kan holde sig i stuetemperatur en 2-4 dage og et køligt sted i et par uger.
Lignende opskrifter: vintersalat med spidskål, Skøn salat med grapefrugt og ristede nødder, Enkel sommersalat
Nyt fra mig: Du kan finde mine nyeste opskrifter på: facebook, pinterest eller du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde.
Tak fordi du læste med,
Madglade hilsner,
Nem og enkel. Tusind tak🙂
Dejligt. Tak 😊