En kagecreme med maizena – kagecreme med vanille, som er så hurtig at røre sammen i en gryde. Det er en klassisk vanille kagecreme, som er helt perfekt i lagkager, men også som fyld i andre slags kager, som konditorkager med vanillecreme.
Traditioner er dejlige og rare at have og dem har vi mange af herhjemme. Med en stor familie følger mange fødselsdage og hvordan de afholdes? Gerne på nogenlunde samme måde år efter år. Èn ting er ihverfald sikker- lagkager går vi aldrig ned på.
Kagebunden er for det meste ud fra denne her opskrift på lagkagebunde . Lagkagen kan så varieres med diverse bær, frugter, nødder eller chokolade. Kagecremen kan smøres på lagkagebunden som den er, eller den kan vendes med pisket flødeskum. Det giver en sød og luftig creme.
Vanille er altid dejligt at komme i kager, det giver sådan en dejlig og frisk sødme. Desværre er hele vanillestange blivet så dyre over de seneste år, at jeg ofte bruge vanillesukker i stedet. Det kan man også sagtens i denne her kagecreme med vanille. Der er forskel på vanillesukker, så prøv dig frem. Nogle mærker er noget mere gavmilde med de søde vanillekorn.
Jeg er klar over, at du kan købe pulvermiks med kagecreme, som blot skal røres op med mælk. Og der er intet galt i den hurtig løsning en gang imellem. Der er dog også noget dejligt ved at lave kagecremen selv. Særligt når det er så nemt og ikke tager meget længere tid end at røre en pulver sammen. Desuden får man mere et billede af, hvad der er i maden man spiser. Den tanke kan jeg godt lide.
En af mine børn er ofte med i køkkenet, når der kokkereres. Nogle gange sker det helt af sig selv, fordi de har lyst. Andre gange må jeg pænt bede dem om det! Er det kagebagning eller en kagecreme med maizena som den her? Så er der altid parate køkkenassistenter. Hvorfor? Fordi det er det “søde køkken”, det er hurtig resultat og man må gerne slikke røreskeen 😊
Kagecreme med maizena – kagecreme med vanille
Kagecreme med maizena – kagecreme med vanille
Kagecreme med maizena
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. maizena
- 2,5 dl. mælk
- 1 tsk. vanillesukker
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og æg i en gryde. Kom maizena mel og mælk ved og sæt i kog, mens du konstant pisker. Kom vanillesukker ved. Pisk færdig til cremen er tyknet.
- Kom cremen i en skål og kom husholdningsfilm tæt over, så der ikke danner sig skind.
- Lad den afkøle lidt, inden kom kommer i kagen.
Lignende opskrifter: Glasur til kanelkage og kærnemælkskage, lyserøde lagkagebunde, Lækker hindbærlagkage,
Det der med hjemmelavet mad kontra pulvermad
Jeg er tilhænger at madlavning gerne må være let en gang imellem. Det er trods alt de færreste der har hele og halve dage til at kokkerere og stå i køkkenet.
Når det så er sagt, så synes jeg også at det er ærgerligt, hvis folk ikke har mulighed for at vide, hvad det er de kommer i munden- hvad madretter som udgangspunkter er lavet af! Jeg tror ofte, at folk tror at det er sværere end det er, at lave en kagecreme f.eks. Ganske enkelt fordi de ikke har prøvet andet end pulverform. Så får retten en unaturligt billede af at være svært at lave. Det er ærgerligt, synes jeg.
Eksempler:
Frikalet(pulver til at tilsætte frikadellefars): Hvorfor købe et miks til at komme i en frikadellefars, når man med få og gode basisvarer kan få frikadeller der smager rigtigt godt og af meget?
Knorr lasagnebreve: Hvorfor tilsætte krydderier og smagsforstærkere i en lasagne, når det ikke er nødvendigt. Det er brandærgerligt, synes jeg. Folk får fornemmelsen af, at det er sværere end det er at få made til at smage af noget. Og er den ægte smag egenlig smagsforstærkere!?
Ved at forsøge sig frem ved at lave maden selv, prøve at smage det til, tilsætte krydderier, boullion og så videre kan det jo lade sig gøre også.
Og det er nok det jeg vil frem til ved at vise, hvor godt det er at lave f.eks. en vanillecreme selv. Det er muligt, smager godt og er slet ikke så besværligt endda.
God fornøjelse derude i køkkenet,
Benedicte
0 kommentarer