Kaiserschmarrn er et must hos min familie og jeg, når vi er skiferie i Østrig. Den smager skønt, uanset om du får den på en cafe midt i alperne, mens du nyder et tiltrængt hvil, eller om den serveres hjemme i eget køkken, når ferien er slut.

Det er ganske nemt at lave sin egen kaisersmann og tricket til den luftige og lækre pandekage er at æggene deles og hvider og blommer håndteres hver for sig. Dejen piskes med alle ingredienser, dog piskes hviderne helt luftige i en anden skål. Det er det der giver den luftige pandekage.

At lave kaisersmarrn  er samtidig mindre tidskrævende, da pandekagen steges som én stor. Dermed slipper man for at stå over komfuret i længere tid, mens pandekager stege én for én. Dejligt ikke?

En nystegt kaiserschmarrn nydes traditionelt med blommemarmelade og æblemos, men personligt synes jeg at den smager lige så skønt med en god rød marmelade som hindbær og flormelis

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

opskrift på den østrigske kaisersmann

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn opskrift på den populære dessert fra sydtyskland og Østrig - også kaldet kaisersmann
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 3 æg - delt i hvider og blommer
  • 2 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 4 spsk sukker
  • et nip salt
  • smør til stegning

topping

  • flormelis
  • hindbær eller blommemarmelade
  • æblemos

Fremgangsmåde

  • Del æg i blommer og hvider.
  • Pisk hvider helt luftigt
  • Pisk æggeblommer, mel, salt, sukker og mælk til der ikke er klumper her. Vend nu hviderne heri
  • Smelt smør på en pande og kom dejen heri. På lidt over mellemvarme(7 på mit komfur) steges pandekagen gylden i ca. 5-7 min
  • Pandekagen vendes og steges gylden i et par minutter på den anden side. Med en paletkniv hakkes/skæres kaisersmann i mindre bidder.
  • Servér og andret med enten æblemos, marmelade eller flormelis

Du ville måske være interesseret i nogle af de her opskrifter på lækkert hjemmelavet bagværk

Bradepandekage af gærdej, Belgiske vaflerBelgiske vafler med æblemos

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest