Kaiserschmarrn er et must hos min familie og jeg, når vi er skiferie i Østrig. Den smager skønt, uanset om du får den på en cafe midt i alperne, mens du nyder et tiltrængt hvil, eller om den serveres hjemme i eget køkken, når ferien er slut.
Det er ganske nemt at lave sin egen kaisersmann og tricket til den luftige og lækre pandekage er at æggene deles og hvider og blommer håndteres hver for sig. Dejen piskes med alle ingredienser, dog piskes hviderne helt luftige i en anden skål. Det er det der giver den luftige pandekage.
At lave kaisersmarrn er samtidig mindre tidskrævende, da pandekagen steges som én stor. Dermed slipper man for at stå over komfuret i længere tid, mens pandekager stege én for én. Dejligt ikke?
En nystegt kaiserschmarrn nydes traditionelt med blommemarmelade og æblemos, men personligt synes jeg at den smager lige så skønt med en god rød marmelade som hindbær og flormelis
Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Ingredienser
- 3 æg - delt i hvider og blommer
- 2 dl mælk
- 2 dl mel
- 4 spsk sukker
- et nip salt
- smør til stegning
topping
- flormelis
- hindbær eller blommemarmelade
- æblemos
Fremgangsmåde
- Del æg i blommer og hvider.
- Pisk hvider helt luftigt
- Pisk æggeblommer, mel, salt, sukker og mælk til der ikke er klumper her. Vend nu hviderne heri
- Smelt smør på en pande og kom dejen heri. På lidt over mellemvarme(7 på mit komfur) steges pandekagen gylden i ca. 5-7 min
- Pandekagen vendes og steges gylden i et par minutter på den anden side. Med en paletkniv hakkes/skæres kaisersmann i mindre bidder.
- Servér og andret med enten æblemos, marmelade eller flormelis
Du ville måske være interesseret i nogle af de her opskrifter på lækkert hjemmelavet bagværk
Bradepandekage af gærdej, Belgiske vafler, Belgiske vafler med æblemos
0 kommentarer