Et kanelbrød må være noget verdens klogeste menneske har skabt. Jeg mener, man får det bedste af alle verdener. Lidt brød, lidt sødt og så noget af det bedste i verden. Brun farin, kanel og smør. Sammen. Mums jo.

Der er  ikke sparet på remoncen her og det er sådan det bør være. Smørret bobler så lækkert op i kanten, når det bages og giver en sprød og gylden overflade. Og sukkeret i midten…? Det kan man da ikke modstå.

Jeg spiste  så ofte kanelbrød som stor teenager. Ikke så langt fra min skole lå et supermarked, hvor de i bagerafdelingen ved 10 tiden bagte kanelbrød. Hver dag. Tror du det var svært at stå for? Det tror jeg på. Det var alt for fristende for en sukkersmølf som mig(og mange andre af mine venner)Så flere gange om ugen kom der lige sådan et lunt kanelbrød under armen. Ren lykke. Den her opskrift på kanelbrød minder meget godt om netop det brød fra dengang.

 

Kanelbrød

Kanelbrød

Kanelbrød

Kanelbrød

Opskrift på et klassisk brød med kanel og sukker. En opskrift på et svampet kanelbrød
Print opskrift Pin opskrift
1 time 30 minutter
Antal: 1 stort brød

Ingredienser

  • 50 g gær(en pakke)
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 100 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 550 g hvedemel

Kanelfyld

  • 150 g blødt smør
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 140 g farin

Glasur

  • flormelis og kogende vand piskes sammen til en let stiv konsistens

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og opløs med gær i en skål
  • Det bløde smør kommer i med mælk, salt og æg og mel
  • Ælt grundigt. Brig evt. en køkkenmaskine, da dejen er lidt blød
  • Dejen hæver under et klæde i ca. 40 min.
  • Rør fyldet sammen og fordeles på dejen, som er slået sammen og formet til en aflang firkant ca. 40x 50cm.
  • Dejen rulles sammen på tværs. Her kan du med fordel twiste brødet rundt et par gange, så fyldet bliver godt fordelt. Kom nu i en brødform på 2 liter beklædt med bagepapir
  • Lad efterhæve i 30 min.
  • Bages på 200 grader ved alm. over og undervarme i ca. 30 min.
  • Det let afkølede brød tages ud af formen og afkøler på en rist, hvorefter glasur hældes på

 

 

Kanelbrød

Søde hjemmebagte brød og andre opskrifter på hjemmebag

Det holder bare. At bage selv. Det er simpelthen top lækkert at lave noget godt til sig selv eller familien og glæde sig over, når duften spreder sig i huset, som den gør når for eksempel et brød med kanel og sukker er i ovnen. Ja eller andre former for sødt hjemmebag i øvrigt. Det er  samtidig ofte så meget bedre end de købebrød man kan købe i bageren. Og mere budgetvenligt.

Et gammeldags kanelbrød som det her, som jeg ville kalde det fordi jeg så ofte spiste det som barn, kan der med fordel  bages flere af. Hvis du undlader at kommer glasur på kanelbrødet, kan det nemlig fryses ned. Lun herefter på brødristeren eller toasteren, eller på genopvarmning,  hvis ovnen kan det. Så er det (næsten) så godt som et nybagt kanelbrød. Det smager dejligt som det er eller med et generøst lag smør på.

Saftigt bananbrød med chokoladeGulerodsboller – madpakkeboller med revet gulerødderKanelsnurrer

 

Gammeldags kanelbrød

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest