Kanelsnegle med fuldkorn, som smager lige som de skal. Bløde og snaskede. Det er rasende lækkert. Jeg lavede en dobbeltportion(Jeg har li´som fire børn,ikke!)

Et fyldt fad røg meget hurtigt. Nu ligger der en i fryseren og jeg har unger, der konstant spør´mig, om det mon ikke er tid til at den også skal tømmes! Tror du kager og lignende holder længe herhjemme? Jeg lader svaret blafre i luften!😉

Opskriften derimod. Den kommer lige præcis her:

kanelsnegl med fuldkorn

Kanelsneglekage med fuldkorn

kanelsneglekage med fuldkornshvedemel

grove kanelsnegle med fuldkornshvedemel
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 20 kanelsnegle

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør
  • 1 æg
  • 30 gram sukker
  • 150 gram fuldkornshvedemel
  • 350 gram hvedemel
  • 2 dl lunken mælk
  • 25 gram gær

remonce/fyld

  • 100 gram blødt smør
  • 150 gram brun farin
  • 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde

  • Gær og mælk røres sammen. Kom de øvrige ingredienser heri.   Er dejen for klæbrig kan du tilføje lidt hvedemel, men ikke for meget! Lad dejen hvile i 30 min.
  • Rør remonce sammen. Rul dejen ud. Kom remonce på dejen og rul nu dejen sammen. Skær ca. 20 snegle  og læg i en form beklædt med bagepapir. Tryk hver snegl let med en flad håndflade. Lad efterhæve i 20 min. 
  • Tænd for ovnen på 200 grader. Sæt kanelsneglene i midten af ovnen i ca. 12 minutter. Tag ud og køl af. Rør evt. en glasur af flormelis og varm vand. Kom over  kanelsneglene. 

Kanelsnegle med fuldkorn

Om du laver de her kanelsnegle som en kanelsneglekage må du selv bestemme. Jeg er begejstret for at lave det som en kage, da fyldet så bliver mere inde i englene frem for at rende ud på bagepladen.

kanelsnegle med fuldkorn

kanelsnegle med fuldkorn

Grove kanelsnegle. Dejlig nem opskrift på kanelsnegle med fuldkorn.

Det er noget af det bedste. Det kan de fleste af os blive enige om, ikke? Der er ikke nogle jeg kender der ikke til hver en tid siger ja tak til en snasket, blød og lækker kanelsnegl med masser af den søde remonce. Kombinationen er så dejlig.

Ethvert kagebord, brunchbord eller madpakke bliver højnet til et nyt nivea, når der ligger en fin lille kanelsnegl og kigger op 🙂

Jeg fryser altid mine hjemmebagte kanelsnegle med fuldkorn ned enkeltvis. På den måde er det nemt lige at hive op, som de skal bruges. Smører jeg madpakker om morgenen til børnene, fungerer den frosne kanelsnegl endvidere som kølerelement de første par timer. Det jo smart.

Du vil måske være interesser i:

Theboller – nem opskrift på skønne thebollerJulestjernekage med kanelHjemmebagte boller med havreklid

Tak fordi du læste med.

Vi høres ved!

Kh, Benedicte 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest