Hurtig opskrift på bløde theboller – en super nem opskrift, når trangen til søde, bløde og luftige theboller melder sig, men tiden er knap!
Og de smager lige præcis som en klassisk opskrift på theboller bør smage. Søde, luftige og bare dejligt. Den her hurtig opskrift på bløde theboller er den opskrift jeg laver igen og igen. Det kan være en lørdag morgen, mens hele huset sover, at jeg lister i køkkenet og laver den her opskrift på theboller. Den tager nemlig ikke meget mere end en time fra start til slut.
Så det hører bestemt til en hurtigere opskrift.
Når hele familien så vågner, dufter hele huset af dejlige boller…
‘
De her boller er gode, når trangen til hjemmebag melder sig- eller du står med en bunke sultne børn som råber på boller. Nu. Hurtigt. Og det gør de tit, for herhjemme er der mange børn og der er ofte venner på besøg.
Lyse søde og luftige boller uden spor af fuldkorn. Sådan nogle boller som bare smager skønt med et godt lag smør(og rigtigt af det!), pålægschokolade eller marmelade. Ej, men det jo guf jo. Da der ikke er kardemomme i thebollerne kan de snildt kommes i frokostboller i børnenes madpakke også og fyldes med skiver af mild ost, skinke eller kalkunskiver.
Kommer du kardemomme i, synes jeg ikke længere at de er så velegnet til at komme saltet pålæg på ala flødeost med smag og lignende. Men du kan kan sagtens vælge at tilsætte kardemomme i dejen. Så ville to teskefulde være fint til denne opskrift.
Nem opskrift på bløde theboller
Hurtig opskrift på bløde theboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 2 dl. lunken vand
- 2 dl. lunken kærnemælk eller alm. mælk
- 825 gram hvedemel
- 80 gram sukker
- 0,5 tsk. salt
- 1 stk. æg
- 50 gram blødt smør
Fremgangsmåde
- Opløs gær i den lune vand og mælk.
- Kom det bløde smør, æg, salt, sukker og mel ved og ælt sammen. Brug håndkraft, dejkroge på elspisker eller en køkkenmaskine.
- Lad dejen hvile i 30 min. under et klæde.
- Dejen er nu let blød og det må den gerne være. Synes du den er for svær at arbejde med kan du drysse lidt mel på bordpladen.
- Form små boller på ca. 50 gram pr. dejklump. Lav dem fine runde og sæt på to bageplader med bagepapir.
- Lad bollerne hvile i min. 25 min. mens ovnen varmer op på 180 grader.
- Bag en plade af gangen i midten af ovnen i ca. 12 min. til de er gyldne.
Hurtig opskrift på bløde theboller
Sådan får du fine og kuglerunde theboller
Hvordan får man fine og runde theboller? Tricket er, hvordan de formes. Hvis du er højrehåndet og ælter med den er det tommelfingeren der skal i spil her. Forestil dig at du lægger dejklumpel under højre undlade og trykker dejbolden ned i bordpladen, mens tommelfingeren skubber bolledejen ind under håndfladen, mens du ælter og former hver bolle. Bollen æltes mod uret.
Det er ikke så svært og er en god måde at forme bollerne helt fine og runde.
Lignende opskrifter:
Intet slår hjemmebagte boller. Som i intet ! Jeg er så heldig at have fire unger boende herhjemme. To af dem er teenagere – om under et år er det tre teenagere. Under samme tag! Tjaaa, så giver det vel sig selv, at det der bliver kokkereret herhjemme er jeg og HH(manden min)ikke ene om at skulle spise? Og se det er jo lidt godt. For var vi ene om det var det nok svært at holder formen(det jo svært nok i forvejen) 😉
Bare nogle af mine opskrifter på hjemmebagte boller kan du se lige her:
Skønne bløde og luftige boller, Saftige squashboller, Boller med sigtemel.
Tak fordi du læste med. Det glæder mig rigtig meget.
Husk at du er meget velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra eller finde mig på de sociale medier som facebook, pinterest eller instagram. Jeg ville elske at se dine egne kreationer af mine opskrifter …
Kh. Benedicte
0 kommentarer