Karrysalat til sild. Karrysalat og sild hører bare sammen på det klassiske julebord.
Og måske er det mest til jul, at de fleste spiser sild og sildesalat, men det smager altså virkelig godt hele året rundt og vi ved jo alle hvor super sundt sild er i alle afskygninger, så det er endnu en grund til at spise løs af den fede og sunde fisk.
Karrysalat med marinerede sild er personligt min favorit måde at spise sild på. På et godt stykke rugbrød, så er jeg solgt! Karrysalat med en smule sild i, er i øvrigt en god måde at vænne eventuelle børn i familien med at spise sild. Den cremede karrysalat med karry, mildner ligesom sildens tydelige smag. Sådan var det for mig og sådan er det for mine egene børn.
Karrysalat kan købes i de fleste butikker, men det er bare så nemt at lave selv og smager i øvrigt også bedre. Meget bedre. Og nyde en skive rugbrød blot med karrysalat kan man også sagtens, der behøver strengt taget ikke komme sild ved. Der er æg i den her udgave af karrysalat, så den har fylde nok i sig selv.
Karrysalat til sild
Karrysalat
Ingredienser
- 30 gram suppenudler (eller de smnå pastahorn)
- 1 dl creme fraiche(fx. 9 eler 18 %)
- 4 spsk. god mayonaisse(fx. hellmann)
- 2 stk. æg(hårdkogte i tern)
- 3 tsk. karry
- 2 stk. drueagurker (fintahkket)
- 1 lille rødløg(finthakket)
- evt. gurkemeje, hvis du ønsker en mere gul karrysalat
Pynt
- 2 stk. æg(hårdkogt i både)
- karse.
Fremgangsmåde
- Kog nudlerne. Dryp af. Skyl med koldt vand.
- Kog nu æggene.
- Rør mayonnaise med creme fraiche og smag til med karry. Skær løg og agurker i små tern og kom ved. Skræl de to af æggene og skær i små tern. Kom i dressingen. Er den for tyk kan tilsættes en anelse lage fra drueagurkerne.
- Smag til med salt og peber og måske en anelse mere karry.
- Servér den kolde karrysalat med benfri sild eller som tilbehør til marinerede sild.
- Tip. Opbevares den konstant på køl, kan karrysalaten holde sig i ca. 3-4 dage i en tæt beholder.
Karrysalat med pasta
I min udgave af karrysalat er der pasta i. Små suppenudler, eller dem man også kan kalde pastahorn. Det giver den blødeste karrysalat, som både voksne og børn kan lide.
Måske er du vant til pastahorn i din karrysalat? Måske ikke. Men uanset hvad, bør du give det et forsøg. Det er noget af det bedste.
Karry, hårdkogte æg og drueagurker hører sig også til. Drueagurkerne giver let eddike smag til salaten og det er det gør forskellen på den gode og den rigtig gode karrysalat. Hvor meget karry der skal tilsættes er både afhængig af, hvor stæk en karry du bruger, men selvfølgelig også hvor stærk du ønsker den. Jeg smager gerne min karrysalat til løbende, så den hverken er for stærk eller for svag i smagen.
Den færdige karrysalat til sild kan toppes med finthakket purløg, dild eller karse. De giver både lide smag, men ikke mindst noget grønt for øjet. Det må der til. Har du ikke det på lager, kan du lægge lidt agurk eller anden grøn grøntsag på toppen. Det skal i hvert fald ikke være mangel på grønne krydderurter der afgør om du laver karrysalaten selv.
Portionen på karrysalat er passende til fire personer, men du kan sagtens halvere mængden, hvis I er færre. Laver du portionen ud fra de mængder der står, kan den sagtens opbevares på køl i op til fire- fem dage. Kom i en lufttæt beholder og sæt straks på køl, når der er taget en portion.
Lignende opskrifter.
0 kommentarer