Her får min opskrift på en lækker og sprød kartoffelrøsti på pande – en hash brown opskrift(som de kalder det i USA) som bare holder. Det er en skøn måde at tilberede den sprøde kartoffel røsti på, som bare holder. Jeg elsker det! Den sprøde og gyldne overflade med det møre og saftige kartoffelfyld i midten.
Jeg kan snildt finde på at servere den som en let form for vegetarbøf, til en god og fyldig salat. Men skal jeg glæde hele familien, ikke mindst teenagedrengene, foretrækker de dem serveret med en god bøf og måske en bearnaisesauce. Så er der glade og tilfredse unge mennesker i hele huset.
Kartoffelrøsti på pande
Røsti på pande - nem kartoffelrøsti opskrift
Ingredienser
- 500 gram kartofler
- 1 stk løg(lille og fintrevet)
- 1 stk. æg
- 3 spsk. raps
- peber
- salt
- olie og eller smør til stegning
Fremgangsmåde
- Pil løg og riv fint enten på en foodprocesser eller rivejern. Foodprocessor er klart at foretrække. Skræl kartofler og riv fint.
- Kom begge i et rent viskestykke og vrid saften ud.
- Vend med æg, rasp, salt og peber. Form i flade deller og kom på en pande(gerne slip let, hvis du har) og steg gyldne i smør og eller olie til kartoffelfyldet er gennemstegt.
Noter
Hash brown opskrift
I USA nyder de de sprøde kartoffelrøsti, som det de kalder hash brown, men konceptet er det samme og det holder bare. En god idé, når du tilbereder de sprøde røsti er at have god tid. De skal ikke brænde af på høj varme. På den måde, når kartoffelfyldet ikke at blive gennemstegt. Vær generøs med olie eller smør og lad dem stege lige så stille på mellemvarme og vend halvvejs. Du kan eventuelt skrue op til sidst, for en ekstra gylden overflade. Så bliver resultatet perfekt.
Hov! Jeg nævnte tidligere at en god hjemmelavet røsti på pande, smager herligt serveret med en god bøf. Laver du det kan du servere en bearnaisesauce. Om du laver en kold bearnaise dip, en bearnasisesmør eller en klassisk bearnaisesauce, er op til dig. Men du skulle unde dig selv, at servere røstien med en af de former for sauce. Det er guf! Du kan se mere her: Kold bearnaise sauce, Bearnaise smør, Bearnaise sauce med essens
Velbekomme!
__________________________
Flere opskrifter fra Benedicte
Vil du se når der er nye opskrifter herinde fra?
Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail. Det gøres såmænd lige her på siden i den grå bjælke.
Høres vi ved?
0 kommentarer