Her får min opskrift på en lækker og sprød kartoffelrøsti på pande – en hash brown opskrift(som de kalder det i USA) som bare holder. Det er en skøn måde at tilberede den sprøde kartoffel røsti på, som bare holder. Jeg elsker det! Den sprøde og gyldne overflade med det møre og saftige kartoffelfyld i midten.

Jeg kan snildt finde på at servere den som en let form for vegetarbøf, til en god og fyldig salat. Men skal jeg glæde hele familien, ikke mindst teenagedrengene, foretrækker de dem serveret med en god bøf og måske en bearnaisesauce. Så er der glade og tilfredse unge mennesker  i hele huset.

Kartoffelrøsti på pande

 

Kartoffelrøsti på pande

Kartoffelrøsti på pande

Røsti på pande - nem kartoffelrøsti opskrift

Nem og lækker opskrift på en kartoffelrøsti på pande - sprøde og skønne hash brown
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 1 stk løg(lille og fintrevet)
  • 1 stk. æg
  • 3 spsk. raps
  • peber
  • salt
  • olie og eller smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Pil løg og riv fint enten på en foodprocesser eller rivejern. Foodprocessor er klart at foretrække. Skræl kartofler og riv fint.
  • Kom begge i et rent viskestykke og vrid saften ud.
  • Vend med æg, rasp, salt og peber. Form i flade deller og kom på en pande(gerne slip let, hvis du har) og steg gyldne i smør og eller olie til kartoffelfyldet er gennemstegt.

Noter

Kartoffel røst på pande - nem og god opskrift på perfekt sprøde og gennemstegte kartoffelrøsti. 

 

Kartoffelrøsti på pande

Hash brown opskrift

I USA nyder de de sprøde kartoffelrøsti, som det de kalder hash brown, men konceptet er det samme og det holder bare. En god idé, når du tilbereder de sprøde røsti er at have god tid. De skal ikke brænde af på høj varme. På den måde, når kartoffelfyldet ikke at blive gennemstegt. Vær generøs med olie eller smør og lad dem stege lige så stille på mellemvarme og vend halvvejs. Du kan eventuelt skrue op til sidst, for en ekstra gylden overflade. Så bliver resultatet perfekt.

Hov! Jeg nævnte tidligere at en god hjemmelavet røsti på pande, smager herligt serveret med en god bøf. Laver du det kan du servere en bearnaisesauce. Om du laver en kold bearnaise dip, en bearnasisesmør eller en klassisk bearnaisesauce, er op til dig. Men du skulle unde dig selv, at servere røstien med en af de former for sauce. Det er guf! Du kan se mere her: Kold bearnaise sauceBearnaise smørBearnaise sauce med essens

Velbekomme!

__________________________

Flere opskrifter fra Benedicte 

Vil du se når der er nye opskrifter herinde fra?

Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre før dig og skrive dig op til at modtage en mail. Det gøres såmænd lige her på siden i den grå bjælke.

Høres vi ved?

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest