Kold bearnaise sauce

Alt det andet

En skøn kold bearnaise  sauce – helt perfekt som tilbehør til retter, hvor du normalt ville servere en klassiske bearnaise sauce.

Servér den friske bearnaise dressing til de fleste former for retter. Ikke mindst er den helt ideel til en klassisk ret som oksekød med kartofler. Jeg synes snildt den kan gøre det ud for for den klassiske bearnaisesauce. Den er tilmed nem at røre sammen og kan laves flere timer før den serveres. Det er særligt nemt, hvis der er gæster. Praktisk, når maden står klar på forhånd, ikke?

Du kan bruge både frisk eller  tørret estragon og jeg synes ikke, at det ene er bedre end det andet. Nem, enkel og klar på kort tid.

Velbekomme!

Kold bearnaise  sauce

Kold bearnaise  sauce

Kold bearnaise dressing

lækker bearnaise dressing eller dip - perfekt tilbehør til grønstager, kylling og oksekød
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer(som tilbehør)

Ingredienser

  • 2 dl. creme fraiche ( 9 eller 18 %)
  • 1,5 spsk. tørret estagon eller alternativt en lille håndfuld friske finthakkede estragonblade
  • 1 tsk. sukker
  • 1,5 spsk. bearnaise essens
  • salt og friskkværnet peber.

Fremgangsmåde

  • Rør creme fraiche med estragon. Smag til med sukker, salt, peber og til sidst bearnaise essens.

Kold bearnaise  sauce

Dips og saucer med mindre fedt

Det er ofte en god dressing eller sauce, der gør hele forskellen for et måltid mad. Det helt enkle måltid kan blive dobbelt så godt, når blot den serveres med en god dip. Sådan har jeg det i hvert fald.

Prøver du at skrue ned for mængden af fedt i de hjemmelavede dips og saucer kan du for det meste ændre og tilpasse fedtindholdet, som du synes. Ofte kan en creme fraiche på 18 eller 38 % sagtens udskiftes med en creme  fraiche 9 % eller en sauce med 38 % fløde kan erstattes af en kaffefløde eller 9 % fløde. Prøv dig frem eller start med fifty- fifty.

Du vil måske også være interesseret i:

Cremet fetadipSkøn chilimayo dipDip med soltørret tomater

Mange madglade hilsner, 

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest