En skøn kold bearnaise sauce – helt perfekt som tilbehør til retter, hvor du normalt ville servere en klassiske bearnaise sauce.
Servér den friske bearnaise dressing til de fleste former for retter. Ikke mindst er den helt ideel til en klassisk ret som oksekød med kartofler. Jeg synes snildt den kan gøre det ud for for den klassiske bearnaisesauce. Den er tilmed nem at røre sammen og kan laves flere timer før den serveres. Det er særligt nemt, hvis der er gæster. Praktisk, når maden står klar på forhånd, ikke?
Du kan bruge både frisk eller tørret estragon og jeg synes ikke, at det ene er bedre end det andet. Nem, enkel og klar på kort tid.
Velbekomme!
Kold bearnaise sauce
Kold bearnaise dressing
Ingredienser
- 2 dl. creme fraiche ( 9 eller 18 %)
- 1,5 spsk. tørret estagon eller alternativt en lille håndfuld friske finthakkede estragonblade
- 1 tsk. sukker
- 1,5 spsk. bearnaise essens
- salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
- Rør creme fraiche med estragon. Smag til med sukker, salt, peber og til sidst bearnaise essens.
Dips og saucer med mindre fedt
Det er ofte en god dressing eller sauce, der gør hele forskellen for et måltid mad. Det helt enkle måltid kan blive dobbelt så godt, når blot den serveres med en god dip. Sådan har jeg det i hvert fald.
Prøver du at skrue ned for mængden af fedt i de hjemmelavede dips og saucer kan du for det meste ændre og tilpasse fedtindholdet, som du synes. Ofte kan en creme fraiche på 18 eller 38 % sagtens udskiftes med en creme fraiche 9 % eller en sauce med 38 % fløde kan erstattes af en kaffefløde eller 9 % fløde. Prøv dig frem eller start med fifty- fifty.
Du vil måske også være interesseret i:
Cremet fetadip, Skøn chilimayo dip, Dip med soltørret tomater
Mange madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer