En fedtfattig kartoffelsalat, som er nem at røre sammen og har en mindre mængde fedt end de klassiske opskrifter på kartoffelsalat…
En kold kartoffelsalat er lig med sommer for mig. Og sådan en af slagsen var det i går. Vi pakkede vores lille bærbare grill, sådan en fræk lille Weber med håndtag(Smokey Joe), pakkede kolde øl og danskvand, vandmelon, pølser og selvfølgelig en kartoffelsalat ned i kølertasken.
Amager strand kaldte på os, vores gamle hood, hvor tre af mine børn er født. Der er så skønt derude på Amager strandpark. Et område der har udviklet sig så meget siden vi flyttede derfra for 10 år siden. Det var ikke så super interessant et område dengang omkring stranden, men udviklingen var bestemt i gang og i dag står det så flot. Der er masser af liv, fede butikker og restauranter langs strandvejen. I dag er det blevet til en mindre storby med masser af højhuse, flotte arkitekttegnede højhuse(nogle lidt pænere end andre!) og altså en skøn og stor strand. Med metroen derude kan man være i centrum af København på 8 -10 min.
Og varmt det var det. Rigtig varmt. Og da vi er en familie med konstant sultne maver gik der ikke en time og en lille dukkert, før grillen blevet sat i gang!
Fedtfattig kartoffelsalat
Kartoffelsalat kan godt blive en lidt fed affære, hvis den får fuld gas på creme fraiche og mayonnaise delen, men det gør den her ikke, selvom den stadig smager ligesom en kold kartoffelsalat skal smage. Cremet og lækker. Du kan sagtens vælge at tilføre mere stærk sennep til dressingen, hvis du synes, at den gerne må have en lidt mere stærk smag. Da jeg serverer den for børn, laver jeg en lidt mere mild udgave.
En kold kartoffelsalat som den her passer fint, som tilbehør til de fleste retter, når det skal være nemt eller som en del af en buffet, hvor man står op, imens man spiser. Dressingen der kommer med kartoffelsalaten fungerer jo fremragende, som dressing også til det kød og brød der måtte give serveret. Jeg er ihverfald overbevist.
Fedtfattig kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 kg. kartofler(gerne mindre nye faste danske kartofler)
- 3 dl creme fraiche 9%
- 4 spsk. mayonnaise(gerne helmann)
- 1 tsk. stærk sennep
- 3/4 dl hakket purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl kartofler og kog dem til de er gennemkogte, men stadig er en smule faste.
- Hæld vandet fra og kom kartofler på et rent viskestykke, så alt væde kan dampe af.
- Du kan vælge at pille partoflerne, hvis du synes. Jeg laver altid kartoffelsalat med skræl.
- Når kartoflerne er afkølet skæres de i skiver og kommes i en skål.
- Rør en dressing af creme fraiche og mayonnaise. Skyl og tør purløg og klip eller hak i mindre stykker og kom i dressingen med sennep. Smag til med salt og peber og kom kartoffelskiverne ved. Smag til igen med salat og peber. Drys evt. med lidt eksra purløg og servér eller kom i en tæt beholder og vent med servering. Den kan holde sig frisk i max et døgns tid på køl.
Det er ikke opskrifter med almindelige gule kartofler der er flest af herinde og det er bestemt ikke fordi vi ikke kan lide det eller spiser det herhjemme. For det gør vi. Aller mest i ovnbagt form, som fx. hjemmelavede pommes frites eller som helt nykogte kartofler, når menuen står på klassiske danske retter ala brun sovs, kød og lignende.
Men Søde kartofler, det laver vi ofte- og på forskellige måder. Som mosede, bagte eller fintrevet i vafler. Og er du lige så ekset med de søde kartofler, kan du se mere lige her:
Lignende opskrifter: ovnbagte søde kartofler- skønt tilbehør, Ovnbagte søde kartofler med dip, Bagte søde kartofler
0 kommentarer