Kartofler med citron – ovnbagte og møre kartofler bagt med hvidløg, rødløg og masser af citron. En super nem og anderledes måde at tilberede de ovnbagte kartofler på. Det smager dejligt og er samtidig en dekorativ måde at tilberede kartofler på.
Ovnbagte kartofler med citron
Ovnbagte kartofler med citron
Ingredienser
- 500 gram kartofler(enten babykartofler eller pæne spisekartofler)
- 1,5 stk. citron(i skiver)(gem den ene halvdel til sidst)
- 1 stk. stort rødløg eller 2 små
- 5 fed hvidløg
- 5 spsk. olie
- salat og peber
- evt. grønne blade som basilikum og persille til servering.
Fremgangsmåde
- Kom babykartofler i et fad eller spisekartofler skåret i grove stykker.
- Pil løg og skær i tynde både
- Pil hvidløg.
- Vend kartofler, løg og hvidløg med olie i et ildfast fad.
- Drys med salt og peber og kom citron i skiver ved.
- Kom i en forvarmet ovn på 200 grader(180 grader varmeluft) og sæt i ovnen i ca. 45- 50 min. til kartoflerne er møre og gyldne.
- De sidste fem minutter presses saften af den resterende halve citron over kartoflerne. Vend rundt og steg de sidste minutter.
- Kom olie og og citronsaft over ved servering og drys med frisk basilikum eller persille.
Tilberedning af kartofler i ovn
Kartofler er altid et super tilbehør til de fleste retter, og ofte er det samtidig nemt at tilberede. Om det er kogte, pande eller ovnstegte kartofler. Det er basismad og er noget vi gerne har på lager herhjemme. De kan holde sig længe og så har vi jo her i Danmark de ideelle betingelser for at dyrke dem selv. Jeg har dog aldrig prøvet at dyrke dem i haven. Har du?
De her ovnbagte kartofler med citron, løg og hvidløg får en super raffineret smag fra citronen. Og personligt er jeg ret vild med ovnbagte citroner, både af smagen og udseendet af den gyldne og møre citron. Du kan sagtens presse lidt af saften fra de møre citroner ud over kartoflerne ved servering. Det smager skønt.
Jeg synes de ovnbagte kartofler går fint med alt fra oksekød, fjerkræ og ikke mindst alle former for fisk, pga. syrligheden fra citronen. Retten kan laves året rundt rundt og du kan bruge de kartofler du foretrækker, men har du mulighed for at skaffe babykartofler klæder de retten så godt. De behøver ikke skrælles, men skal blot skylles, evt. skrubbes.
De ovnbagte hvidløgsfed bliver så bløde og gyldne i ovnen og kan sagtens spises, på lige fod med rødløg. Jeg er vokset op med ovnbagte hvidløg og ville aldrig lade de små fed gå til spilde. Men har du ikke samme passion for hvidløg kan du selvfølgelig lade dem gå ud, de giver stadig dejlig smag til retten. Fordelen ved at ovnbage hvidløgsfeddene er at det tager noget af lugten. Jeg synes simpelthen ikke at man lugter af hvidløg, når man har fået dem i den her form!
Anyway, er du til flere retter med kartofler linker jeg til nogle andre skønne opskrifter lige her.
Flere retter med kartofler:
Salviesmør med kartofler, Flødekartofler – cremede flødekartofler i ovn, Sprøde hasselback kartofler
Tak fordi du læste med,
Hilsen Benedicte 💜
0 kommentarer