En klassisk grønkålssalat er uundværlig på mit spisebord, gerne mindst én gang om ugen og gerne heleåret rundt serverer jeg den for enten mig selv og familien. Sprødheden fra salat, sødmen fra frugterne og sprødheden fra nødder og granatæble holder bare og er det vildeste miks. Det smager skønt.
Heldigvis kan grønkål findes i butikkerne hele året rundt, hvis man da ikke er så heldig at have det i haven selv! Jeg går altid efter den færdigsnittede grønkål i butikkerne. Det er for nemt, holdbarheden er fin og det gør det så nemt at trylle en portion klassisk grønkålssalat frem.
Udover at være rig på fibre er grønkål også en sundhedskål i form af K, A og C vitaminer. Sammen med de sunde citrusfrugter og knasende grantæblerkerner er der altså dømt en sund grønkålssalat med æbler og nødder! Den er god som tilbehør til alt fra fisk til kød i alle mulige former.
Klassisk grønkålssalat opskrift med æbler og nødder
Klassisk grønkålssalat
Ingredienser
- 200 gram finthakket grønkål
- 2 stk æbler- i små tern
- 1 stk appelsin(fine tern uden hvid hinde og skræl)
- 2 stk clemetiner(fine tern uden hvid hinde og skræl)(er det ikke sæson kan en ekstra appelsin bruges i stedet)
- 1 stk granatæble
- 50 gram valnødder eller mandler -grofthakket og let ristet på en tør pande til gyldne
- 2 spsk. tranebær(kan undlades)
Dressing
- 2 spsk eddike- ex. æblecidereddike eller anden frugteddike
- 4 spsk god olie
- 2 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Kom valnødder eller mandler på en tør pande og rist til gyldne. Afkøl
- Anret grønkål på et fad. Kom æbletern, granatæblekerner og til slut appelsinstykker(clementiner) og tranebær over. Drys med grofthakkede nødder
- Rør dressingen sammen ved at piske eddike med honning, salt, peber og sennep. Pisk eller ryst sammen med olie. Hæld over ved servering
Et lille tip
For at gøre. grønkålen med spiselig kan du massere bladene imellem hænderne i et par minutter gerne med en smule salt. Det får bladene til at falde samen og blive nemmere at spise.
For en mere cremet salat, kan du tilsætte fetatern eller en smule gedeost
Du kan i princippet tilsætte lige de nødder du måtte have på liggende. Fra macadamia, pistacie eller hasselnødder
Udover tranebær er rosiner, figentern eller daddeltern også et alternativ
Flere opskrifter på fristende salater
Quinoa salat med avocado, Burratasalat med pesto og parmesan, Kold pastasalat
Velbekomme!
0 kommentarer