Klassisk grønkålssalat

Salater

En klassisk grønkålssalat er uundværlig på mit spisebord, gerne mindst én gang om ugen og gerne heleåret rundt serverer jeg den for enten mig selv og familien. Sprødheden fra salat, sødmen fra frugterne og sprødheden fra nødder og granatæble holder bare og er det vildeste miks. Det smager skønt.

Heldigvis kan grønkål findes i butikkerne hele året rundt, hvis man da ikke er så heldig at have det i haven selv! Jeg går altid efter den færdigsnittede grønkål i butikkerne. Det er for nemt, holdbarheden er fin og det gør det så nemt at trylle en portion klassisk grønkålssalat frem.  

Udover at være rig på fibre er grønkål også en sundhedskål i form af K, A og C vitaminer. Sammen med de sunde citrusfrugter og knasende grantæblerkerner er der altså dømt en sund grønkålssalat med æbler og nødder! Den er god som tilbehør til alt fra fisk til kød i alle mulige former.

 

klassisk grånkålssalat

Klassisk grønkålssalat opskrift med æbler og nødder

Klassisk grønkålssalat

opskrift på en salat medgrånkål, appelsiner, æbler og nødder og en lækker dressing. En populær salat som smager forrygende hele året rundt
Print opskrift Pin opskrift
20 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 200 gram finthakket grønkål
  • 2 stk æbler- i små tern
  • 1 stk appelsin(fine tern uden hvid hinde og skræl)
  • 2 stk clemetiner(fine tern uden hvid hinde og skræl)(er det ikke sæson kan en ekstra appelsin bruges i stedet)
  • 1 stk granatæble
  • 50 gram valnødder eller mandler -grofthakket og let ristet på en tør pande til gyldne
  • 2 spsk. tranebær(kan undlades)

Dressing

  • 2 spsk eddike- ex. æblecidereddike eller anden frugteddike
  • 4 spsk god olie
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom valnødder eller mandler på en tør pande og rist til gyldne. Afkøl
  • Anret grønkål på et fad. Kom æbletern, granatæblekerner og til slut appelsinstykker(clementiner) og tranebær over. Drys med grofthakkede nødder
  • Rør dressingen sammen ved at piske eddike med honning, salt, peber og sennep. Pisk eller ryst sammen med olie. Hæld over ved servering

Et lille tip

For at gøre. grønkålen med spiselig kan du massere bladene imellem hænderne i et par minutter gerne med en smule salt. Det får bladene til at falde samen og blive nemmere at spise.

For en mere cremet salat, kan du tilsætte fetatern eller en smule gedeost

Du kan i princippet tilsætte lige de nødder du måtte have på liggende. Fra macadamia, pistacie eller hasselnødder

Udover tranebær er rosiner, figentern eller daddeltern også et alternativ

Flere opskrifter på fristende salater

Quinoa salat med avocadoBurratasalat med pesto og parmesanKold pastasalat

Velbekomme!

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest