Klassisk hønsesalat

Alt det andet, Brunch, Salater

Klassisk hønsesalat er lidt af en klassiker på mange frokostborde. Hos nogle kun ved juletid, men hos så mange andre andre hele året rundt. Det er en ret så fin måde at få brugt den rest kylling der måtte være efter at maden har stået på kogt kylling, for selvfølgelig kan man bruge kyllingekød, som man kan bruge hønsekød i en klassisk hønsesalat

Kommer du hønsekød i den her salat kan du enten koge den selv, eller købe hønsekød i tern, hvilket vil være sådan en pose mange bruger, når der laves andre retter med hønsekød.

Hønsesalat er en dejlig klassiker på det danske frokostbord, men kan lige så vel serveres som en forret, for eksempel på sprøde salatblade og et stykke ristet brød eller ristet rugbrød på siden. Eller måske med en ananasring, gerne af frisk ananas.

Klassisk hønsesalat

Klassisk hønsesalat

Skal en hjemmelavet hønsesalat serveres for børn(som jeg har en del af herhjemme), ja så steger jeg svampene og serverer ved siden af i en skål. Men den dag, der ikke er smagsselektive børn i huset, ja så kommer de skam i igen. For champignoner er god smag og spiller godt mod den let smagsneutrale høne eller kylling.

Andre opskrifter som altid hitter på vores frokostbord herhjemme 

Cremet pastasalat med tunKartofler med rejer og purløgDjævleæg

Klassisk hønsesalat

Opskrift på en klassisk hønsesalat

En opskrift på en dansk hønsesalat, som kan laves både med høne eller kylling. Enkel og lækker og kan toppes med både bacon og champignon for ekstra smag
Print opskrift Pin opskrift
15 minutter

Ingredienser

  • 400 gram kogt hønse eller kyllingekød
  • 1 dl creme fraiche
  • 4 spsk mayonnaise
  • 2 tsk. stærk sennep
  • 1 lille fast æble(kan undlades)
  • salt og peber
  • 2 spsk hakket purløg- og lidt til topping
  • 100 gram bacon - sprødstegt
  • 100 gram champignon - i mindre stykker ogg stegt på en tør pande
  • 2 tsk sukker

Fremgangsmåde

  • Rør creme fraiche med mayonnaise, sennep salt, peber, sukker og purløg. Skær æble i små tern og vend i.
  • Skær den afkølede høne eller kyllingekød i mindre stykke og vend i dressingen. Smag til og kom på køl
  • Champignon skæres i mindre stykker og steges på en tør pande til væden er fordampet. Serveres svampene i en skål for sig, hvorefter de krydres med salt og peber
  • Bacon steges til sprøde, afkøles og skæres i mindre stykker
  • Anret enten hønsesalaten med bacon og svampe i skåle ved siden af eller vend forsigtigt i hønsesalaten. Drys med ekstra purløg og servér

Klassisk hønsesalat

Lyst til mere lækker madinspiration

Så er du meget velkommen til at gøre som mange andre allerede har gjort. De har nemlig skrevet deres mail op på forsiden af mit madunivers. På den måde får man en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det er selvfølgelig helt kvit og frit(husk at tjekke at den ikke ligger i spamfilter)

Du kan også finde mine opskrifter p både pinterest og Instagram.

Jeg håber at vi høres ved?

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest