Koldhævede flutes med en dej som er dejlig ligetil. Det ekstra smarte ved den her opskrift på koldhævede flutes er at dejen kan laves flere dage før den skal bruges. Ja, dejen bliver nærmest blot bedre af stå et par dage. Jeg fordobler gerne opskriften på de koldhævede flütes, for så kan jeg servere friskbagte flutes et par dage i træk.
De er samtidig også velegnede til at komme i fryseren og holder sig i øvrigt friske i et par dage i en tæt pose på køkkenbordet. Jeg bager de koldhævede flütes i forme beregnet til flutes, da dejen er lind i det. Men det er ikke strengt nødvendigt. Dejen skal ikke efterhæve anden gang, men bages så snart ovnen er brandvarm.
Koldhævede flutes
koldhævede flutes
Ingredienser
- 12 g gær
- 6 dl kold vand
- 700 g hvedemel
- 17 g groft salt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vandet og tilsæt først mel(det meste af det) dernæst salt og så det sidste mel. Dejen æltes nu i 10 min på en køkkenmaskine eller meget meget grundigt i hånden. Den skal æltes til gluten frigives og dejen ligesom bliver elastisk
- Lad den hæve på køl i min. 1 døgn, men op til 3 døgn.
- Fordel dejen(den er nu noget klistret) i tre flutesforme eller alternativt på en bageplade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 220 grader og sæt bagepladen ind, når ovnen er varm. Bages i ca. 20 min. til gylden og sprød overflade og til de lyder hule, når der bankes på undersiden
Flere opskrifter på hjemmebagte flutes
Indrømmet. Der er altid, som i stort set altid hjemmelavede flutes på bordet herhjemme i weekenden. Det er altså nemmere at lave end man tror og det er noget af det hyggeligste og sidde og nippe løs og spise sig veltilpas i hjemmebagt brød, nydt med velbehag.
Servér det til det meste. Til alt fra vinteren supper og gryderetter til at servere et hjemmebagt flutes til alle andre slags retter. Det holder!
Franske flutes, Flutes med rugmel, Dekorative flutes med grahamsmel
0 kommentarer