Koldhævede grovboller med græskarkerner

Opskrifter på brød, Tips til madpakker

Koldhævede boller med græskarkerner  – sprøde og saftige boller med masser af bid.

De her boller er helt geniale at servere til morgenbordet eller komme i madpakken, da de  kan hæve natten over. Rører du dejen sammen om morgenen kan du i stedet  servere skønne  sprøde og kernerige boller til aftensmaden. Uanset hvad du gør er det dejligt nemt og kan lave uden snaskede  dejfingre, da dejen blot røres sammen med en ske eller på en køkkenmaskine. Lad dejen som minimum hæve på køl i seks timer og glæd dig ellers. Sådan en omgang nybagte boller med græskarkerner kan altså noget.

 

Koldhævede boller med græskarkerner

Koldhævede boller med kærnemælk

Kærnemælk er uovertruffen i hjemmebag. Det giver saftige boller, som holder sig ekstra fugtige i op til et par dage efter de er bagt. Græskarkerner og rugmel er med til at give fylde og fibre og de er velegnet til at nyde til alt!

Måske du skulle prøve at smøre de koldhævede græskarboller med:

Peanutbutter,

lemoncurd,

Sund nutella med dadler eller

jordbær marmelade

Jeg ved ikke hvad jeg skal anbefale dig, såååå valget er dit, men jeg lover dig. Det bliver en lille bid af heaven!

 

Koldhævede boller med græskarkerner

Koldhævede boller med græskarkerner

koldhævet boller med græskarkerner

ospkrift på saftige og koldhævet boller med sprød overflade og græskarkerner
Print opskrift Pin opskrift
7 timer 30 minutter
Antal: 20 boller

Ingredienser

  • 20 gram gær
  • 7 dl. kærnemælk
  • 500 gram hvedemel
  • 300 gram rugmel
  • 2 dl. græskarkerner
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. groft salt

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i den kolde kærnemælk
  • Kom salt, sukker, hvedemel, rugmel og kerner ved og ælt dejen grundigt.
  • Sæt på køl i 6-8 timer.
  • Med to spiseskeer fordeles 10 klatter af dej på to bageplader. Kom lidt vand på hver bolle og drys med lidt græskarkerner. Lad efterhæve i 15 min. mens ovnen varmer op til 220 grader.
  • Bag en plade af gangen i ca. 15 min. til overfladen er gylden og bunden lyder hul, når der bankes let på undersiden.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Koldhævede SolsikkebollerKoldhævede boller med durummelKoldhævede 5 korns boller – sprøde og seje

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest