Koldhævede boller med græskarkerner – sprøde og saftige boller med masser af bid.
De her boller er helt geniale at servere til morgenbordet eller komme i madpakken, da de kan hæve natten over. Rører du dejen sammen om morgenen kan du i stedet servere skønne sprøde og kernerige boller til aftensmaden. Uanset hvad du gør er det dejligt nemt og kan lave uden snaskede dejfingre, da dejen blot røres sammen med en ske eller på en køkkenmaskine. Lad dejen som minimum hæve på køl i seks timer og glæd dig ellers. Sådan en omgang nybagte boller med græskarkerner kan altså noget.
Koldhævede boller med kærnemælk
Kærnemælk er uovertruffen i hjemmebag. Det giver saftige boller, som holder sig ekstra fugtige i op til et par dage efter de er bagt. Græskarkerner og rugmel er med til at give fylde og fibre og de er velegnet til at nyde til alt!
Måske du skulle prøve at smøre de koldhævede græskarboller med:
Sund nutella med dadler eller
Jeg ved ikke hvad jeg skal anbefale dig, såååå valget er dit, men jeg lover dig. Det bliver en lille bid af heaven!
Koldhævede boller med græskarkerner
koldhævet boller med græskarkerner
Ingredienser
- 20 gram gær
- 7 dl. kærnemælk
- 500 gram hvedemel
- 300 gram rugmel
- 2 dl. græskarkerner
- 2 tsk. honning
- 1 tsk. groft salt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i den kolde kærnemælk
- Kom salt, sukker, hvedemel, rugmel og kerner ved og ælt dejen grundigt.
- Sæt på køl i 6-8 timer.
- Med to spiseskeer fordeles 10 klatter af dej på to bageplader. Kom lidt vand på hver bolle og drys med lidt græskarkerner. Lad efterhæve i 15 min. mens ovnen varmer op til 220 grader.
- Bag en plade af gangen i ca. 15 min. til overfladen er gylden og bunden lyder hul, når der bankes let på undersiden.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:
Koldhævede Solsikkeboller, Koldhævede boller med durummel, Koldhævede 5 korns boller – sprøde og seje
0 kommentarer