Koldhævede rødbedeboller – lækre hjemmelavede boller med revet rødbeder. Bollerne får en fin farve og får en saftig krumme fra de revne rødbeder. De smager ikke meget igennem af den røde bede, men blot en smule.
Jeg fryser gerne en del af dem ned for på den måde er der altid lige en bolle at sende med i madpakken. De kan nemlig sagtens fryses ned og smager skønt med de fleste slags pålæg.
Koldhævede rødbedeboller
koldhævede rødbedeboller
Ingredienser
- 15 gram gær
- 3,5 dl. vand(kold fra vandhanen)
- 70 gram havregryn
- 170 gram revet rødbede
- 30 gram hørfrø - eller solsikkekerner
- 320 gram hvedemel
- 3 tsk. olie
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. groft salt
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand.
- Riv rødbedefint eller groft
- Kom rødbede, kerner, sukker, olie, gryn og mel i og ælt grundigt. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har.
- Lad hæve på køl i ca. 6- 8 timer.
- Med to spiseskeer fordeles cirka 10- 14 klatter. Kom vand på fingrene og form bollerne, så de får lidt form.
- Tænd ovnen på 200 grader og las bollerne hvile, mens ovnen varmer op.
- Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 20 minutter til gylden overflade .
Noter
Hjemmebag er godt og velsmagende og jeg elsker at eksperimentere med alle former for hjemmebagte boller. Duften og glæden ved at bage selv slår alt andet og når der samtidig er ekstra god smag, sundhed og økonomi i at bage selv er det lutter gode argumenter, ikke?
Her er bare et lille udsnit af andre lækre koldhævede boller
Andre opskrifter
Koldhævede hvedeboller, Koldhævede grovboller med græskarkerner, Saftige boller med kærnemælk – koldhævede
hvor meget sukker?
2 tsk. sukker
Og tak 😊