Kransekage opskrift – Der findes da næsten ikke noget mere festlig og lækrere end hjemmelavet kransekage og kransekagen er da heldigvis også nem at lave selv.
Du skal blot bruge marcipan, flormelis og æggehvide, så det er ikke et fyldt køkkenskab der kræves.
Opskriften her på kransekager giver ca. 10 stykker kransekager, så du kan selv doble op eller ned afhængig af antal. De færdige kransekager kan sagtens fryses ned, så skulle du lave en stor portion er det altså nemt at fryse ned og tage op efterhånden, som trangen melder sig!
De hjemmelavede kransekagestykker er helt perfekte til årets sidste dag, men er også festlige som kager til kaffen til særlige anledninger. Jeg køber gerne marcipan i større stil lige et par dage før juleaften eller lige efter, da det er min erfaring at supermarkederne sætter prisen ned på marcipan. Så lægger jeg det i en lufttæt beholder og opbevarer i et køligt rum. På den måde bliver det mere budgetvenligt at lave alt fra kransekager til diverse kager, konfekt og wienerbrød med marcipan.
Kransekage opskrift
Kranekage opskrift
Ingredienser
- 250 gram marcipan
- 1 stk. æggehvide
- 100 gram flormelis
glasur
- 70 gram flormelis
- lidt æggehvide(ca. en halv)
Fremgangsmåde
- Ælt marcipan med æggehvide og flormelis. Ælt godt sammen til en samlet masse.
- Del den de størrelser du foretrækker. Kom på en bageplade med bagepapir. Form den med den berømte top, så de ligner trekantede kransekager. fedt evt. fingrene med lidt vand, så de ikke klistrer.
- Lad dem tørre på køkkenbordet i ca. 30 min. Sæt herefter ovnen på 200 grader alm ovn. Bag kransekagerne i ca. 10-12 minutter til de er gyldne.
- Pisk glasuren sammen og kom i en frysepose, med et lille hul i enden. Sæt streger af glasuren i et mønster hen over hver kage. Ladglasuren tørre helt inden den serveres.
Noter
Glasur til kranekage
Du kan bruge en klassisk sprøjtepose/tylle til at lave glasuren til din kransekage. Blot sørg for at hullet er ganske lille, da det er smagen af den gode marcipandej vi gerne vil smage- fremfor glasur.Sprøjtepose til kransekage
Du kan vælge at bruge en sprøjtepose til til at forme kransekagedejen. Det er nemt og kan sikre en mere ensartet størrelse på kransekagen. Du kan bruge en tre sprøjtepose med trekantet tylle eller en stjerneformet en for en festlig kransekage. Med den stjerneformet kan du også lave små kransekagetoppe. Det er rigtig dekorativt.Inspiration til festlige desserter
Slut middagen af med skønne desserter. Det er da topmålet af selvforkælelse. Og pudsigt nok er det altid som om, at selvom maven er propmæt og man sidder der og slår mave, så gar der ikke længe inden der altid er plads til en sød bid at slutte af med. Du ved den der dessertmave, ikke?
Her er nogle af mine yndlingsdesserter at slutte et godt måltid af med.
Farmors chokolade-mousse, Mousse med hvid chokolade og Baileys, Hvid chokolade brownies
Flere opskrifter?
Find mine opskrifter på de sociale medier. Kig forbi både pinterest, Facebook eller instagram. Jeg vil elske at møde dig her.
Du kan også vælge at gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra. Det gøres i den grå bjælke her på siden(og på forsiden).
Høres vi ved?
Hilsen Benedicte
0 kommentarer