Chokolade mousse med baileys. En overset lille lækkerbisken, hvis du spørger mig. For Baileys er ligesom noget jeg ikke har smagt i årevis til jeg pludselig fik lyst til at købe en. Bare sådan for sjov skyld. Og nøj da, så tror man da lige at man er overbevist. Igen.
For Baileys smager da uhæmmet godt og kan sagtens bruges i alle mulige former for desserter. Og står den der på køl er det jo altid en lille undskyldning for lige at nappe et lille glas til dessert, ikke? 🙂
En mousse med baileys kan sagtens laves med mørk chokolade i stedet for den hvide chokolade. Jeg synes dog, at den milde hvide chokolade går godt med den også meget milde i smagen Baileys. På den måde smager den mere igennem.
Du kan vælge at servere den her mousse med baileys med friske bær eller frugter eller bare på den helt enkle måde som jeg. Den kan laves dagen før. På den måde er den også passende til de dag, hvor der kommer gæster, men du gerne vil være lidt forberedt og ikke stå med det hele på dagen.
Mousse med baileys –
sådan laver du en dejlig og nem chokolade mousse med baileys
Mousse med baileys og hvid chokolade
Ingredienser
- 6 stk. æggeblommer(svarende til 3 bægre a´2 stk)
- 110 gram hvid chokolade
- 2 dl piskefløde
- 6 spsk. baileys
Fremgangsmåde
- Pis æggeblommer godt seje.
- Smelt den hvide chokolade. Når den er let afkølet piskes den i de piskede æggeblommer.
- Pisk flødeskummet til skum.
- Vend flødeskum med æggeblomme- chokolade blandingen.
- Til sidst vendes baileys i blandingen. Kom i fire glas med låg og sæt på køl i min. 6 timer, til moussen er fast.
De her opskrifter vil måske interessere dig:
Har du en svaghed for gode desserter har du det ligesom jeg. Intet slår da tanken om at slutte den gode middag af med en lækker dessert. Om det er klassiske fromager, frugt supper, en tæt chokoladekage eller en kugle frisk is. Jeg elsker det.
Jeg kan ikke prioritere hvilke jeg bør fremhæve frem for andre. Alle de desserter jeg har herinde i mit madunivers kan noget på hver deres måde. Men se lige de her. Tre klassiske desserter og en enkel sorbet it. Kunne det friste?
Farmors chokolade-mousse, Klassisk ymerfromage, ymerfromage, Mango sorbet is
Tak fordi du læser med. Det gør mig rigtig glad. Du er meget velkommen til at sende en kommentar til opskriften, hvis du har spørgsmål eller prøvet den af. Det er kun sjovt at have kontakten til jer.
Husk at du også kan skrive dig op til at modtag en mail, når der er nyt herinde fra. Så er du altid opdateret på nye opskrifter 🙂
Kh, Benedicte
0 kommentarer