Paneret kylling med parmesan – sådan laver du nogle møre og virkelig lækre kyllingstykker med parmesan.
Tricket til de lækre stykker kylling er citronsaft. For sagen er den, at citronsaft og pisket æg er den del, der gør hele forskellen for smagen og mørheden af den her kylling. Jo mere tid du har til at marinere kyllingen desto bedre. Så får citronen tid til at trænge ind i det lyse kød og mørne det. Har du ikke tid til det kan 30 minutters hviletid også gøre det. Det er jo ikke altid man har tid eller mulighed for at gå i gang med maden flere timer før.
Den marinerede kylling rulles herefter i en blanding af parmesan og rasp. Så steges det i lidt smør og olie og du ender med de møreste stykker kyllingekød. Jeg siger det bare. Det er gudespise for mig. Og jeg har på fornemmeren, at du også bliver overbevist!
Paneret kylling med parmesan
Paneret kylling med parmesan
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst eller inderfilet
- 1 stort æg
- 3 spsk. citronsaft
- 2 spsk. fintrevet hvidløg eller tørret hvidløg
- salt og peber
panering
- 60 gram revet parmesan
- 100 gram rasp.
Fremgangsmåde
- Skær kylling i mindre stykker. Pisk æg, med citronsaft, fintrevet hvidløg og salt og peber.
- Lad nu kødet marinere i marinaden.
- Rør parmesan med rasp og parmesan.
- Tag kyllingestykkeren op og kassér væden. Vend nu kyllingestykkerne i rasp og parmesan blandingen.
- kyllingestykkerne steges i en blanding af smør og olie i et par minutter pr. side. til kødet er gennemstegt, men stadig tilpas mørt.
Møre kyllingenuggets
– det er lige hvad du får ud af den her portion.
Du kan med fordel skære stykkerne i den størrelse du synes, men det skal gerne gøres inden kyllingestykkerne kommer i marinaden. Jo flere flader der kommer i marinaden – desto bedre.
Du kan i øvrigt marinere kyllingestykkerne i alt fra otte til ti timer. Har du en halv time, gør du det, men har du helt op til et en hel dag? Er det også super. Da jeg ved, at ikke alle kommer i gang i i lige god tid har jeg skrevet to timer i opskriften. Så kan du selv tilpasse efter din egen tid 🙂
Citron kylling filet
Det er mørt, det er sundt og det kan varieres på så mange måder. Det er en af grundene til at danskerne elsker kylling. Jeg må indrømme at jeg ikke altid har haft samme kærlighed til kyllingespise, som jeg har i dag. I dag ved jeg hvor vigtigt tilberedningen er og ikke mindst marineringen. Det er de to faktorer der gør hele forskellen. Kyllingebryst for eksempel er så skønt og sundt, vel at mærke når det er korrekt tilberedt. Det må ikke oversteges og så er det ret vigtigt, at særligt kyllingebryst marineres.
Det har jeg i øvrigt skrevet et hel side om og den kan du læse lige her: Mør kylling – sådan får du et perfekt resultat. Det er ikke raketvidenskab, men forklarer hvordan du helt enkelt sikrer dig et stykke mørt kylling. Hver gang!
Jeg har udviklet den her “alt i et fad- mad”, som er så dejlig nem at lave. Send det hele i et fad og lad maden klare sig helt.
Kylling i fad med flødekartofler
___
Er du også vild med sticks and sushi? Det er vi herhjemme. Når der er fødselsdag her i familien, får fødselaren ofte lov til at bestemme, hvad menuen skal stå på. Og valget falder så ofte på sticks and sushi. Børnene foretrækker kyllingesticks og de voksne sushi. Det er sikkert hver gang.
Nå, men spise ude dagligt går ligesom ikke, og derfor kan man da lave de her sticks selv:
Kyllinge sticks med teriyaki sauce
___
Kyllingenuggets, møre og sprøde og super børnevenlige nuggets. Serveret med pasta med pesto og masser af gnavegrønt. Så er mine børn ret tilfredse!
Sprøde og lækre kyllingenuggets
___
Tak fordi du læste med,
Kh, Benedicte
Kan de fryses efter tilberedning og varmes efter optøning ?
Er til en barnedåb og har ikke tiden på dagen
Hejsa,
Det tænker jeg sagtens de kan, omend de så mister lidt sprødhed. Har du en airfryer kan de varmes op heri, så beholder de sprødheden. Ellers i micro eller alm ovn😊
har ikke prøvet, ser for godt ud til at lade være
Hejsa,
Så er det jo bare om at prøve det af😊
Hilsen Benedicte