Krydret Kyllingefilet med hvidløg og brun farin

Hverdagsmad til store og små

Kyllingefilet med hvidløg og brun farin –  en skøn måde at tilberede kyllingefilet på så det får en lækker smag og bliver ganske saftigt. 

Kyllingefilet med hvidløg

Kyllingefilet med hvidløg

Kyllingefilet i hvidløg og brun farin

Mør og krydret ovnbagt kyllinge filet i en skøn marinade med chili, hvidløg og puddersukker/brun farin
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst(ca. 5-600 gram)
  • 4 spsk. sød chilisauce
  • 5 spsk. brun farin
  • 2 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1 spsk. lys eddike(ex. balsamico)
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk. groft eller flagesalt(hvis fin salt bruges mindre)
  • 5 spsk. vand

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen på 180 grader(varmeluft) og 200 grader alm. ovn.
    Pisk alle ingredienser sammen - men undlad vand. Kom i en gryde og varm op under omrøring i ca. 2 min. Kom vand ved og lad simre et minuts tid. Sæt til side.
  • Kom lidt olie på en pande og steg kyllingebryst et minuts tid på begge sider, så de tager lidt farve. De skal ikke gennemsteges, blot få lidt farve på overfladen.Krydr med peber på begge flader. Kom i et fad og hæld halvdelen af marinaden over. Sæt i ovnen i ca. 15 min. Kom den resterende marinade ved og steg yderligere ca. 5 min.
  • Tag fadet ud og servér.

Flere opskrifter med kylling

Kylling er så ganske ofte på menuen herhjemme. Det er magert og sundt og på grund af den ret neutrale smag kan marinade og krydderier varieres i det uendelige. Min opskrift på kylling med hvidløg og sukker er bare endnu en af dem jeg gerne kommer på menuen herhjemme en gang om måneden.

Den er ret nem og hurtig og kræver ikke et fyldt køleskab. På trods af den søde chili sauce er den ikke for krydret eller stærk til at eventuelle børn kan være med. Jeg serverer gerne en skålfuld basmatiris til. På den måde får man mest ud af den skønne marinade. Ikke en dråbe må gå til spilde.

Min store forkærlighed for kylling kommer ganske vist også til udtryk ved udvalget af opskrifter på kylling her på bloggen. For den har efterhånden udviklet sig ganske stor. Det her er bare et udpluk af nogle af mine opskrifter med kylling. Måske de skal afprøves?

Velbekomme!

Grillet kylling med pestoKylling med nachos paneringKylling med parmesan – møreste kyllingestykker

Kyllingefilet med hvidløg

 

Kyllingefilet med hvidløg

Lyst til at få en mail når der er nye opskrifter herinde fra?

Så er du meget velkommen til at  gøre som mange andre og skrive dig op til at modtage en mail. Det gøres her på siden i den grå bjælke.

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

3 Kommentarer

  1. Carsten Hansen Bjørn

    Ok. Tak!

    Svar
  2. Carsten Hansen Bjørn

    Spørgsmål: Hvad skal ovnen stå på?🤔 Du skriver bare, det SKAL sættes i ovnen, men ikke temperatur?? Og hvad skal jeg servere som tilbehør

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej, som jeg skriver i opskriften er det 180 grader varmeluft og 200 alm. ovn. Jeg foreslår ris som tilbehør 🙂

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest