Kyllingerulle med mozarellafyld og bacon

Børnenes Maddag, Hverdagsmad til store og små

Hakket kylling  med mozarella og bacon er en nem og lækker ret, som  passer sig selv i ovnen.

Er du tidspresset laver du tilbehøret som fx.  grøntsager i et fad og steger sammen ved siden af  kødet. Det kan være stykker af kartofler, sammen med gulerødder og nogle kviste timian eller rosmarin og olie. Så er alt maden ovnmad, som passer sig selv i ovnen.

Hakket kylling med mozarella og bacon består af en fars med kylling og bacon. Det rulles som en pølse med en midte af mozzarella ost og med den resterende bacon på toppen. Det er ikke meget bacon, men er tilpas meget til at det giver lidt salt og fedme til kyllingen. Det er første gang jeg forsøgte mig frem og tilberedte retten på den her måde, men det er bestemt ikke sidste gang vi laver den.

 

hakket kylling med mozarella og bacon

Kyllingerulle med bacon og mozzarella

 

Kyllingrulle med bacon og mozarella

En rulle lavet af hakket kylling med bacon og mozarellafyld
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 400 gram hakket kyllingekød
  • 100 gram bacon skiver(halvdelen skåret i mindre stykker
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. groft salt
  • peber
  • 1 kugle frisk mozarella

Fremgangsmåde

  • Kom farsen i en skål og tilsæt halvdelen af baconskiverne, som er grofthakket. Rør sammen med paprika, salt og peber.
  • Kom 3/4 del af kødfarsen på et stykke bagepapir og glat det let ud på ca. 30 x 30 cm.
  • Skær mozarellakuglen i skiver og fordel i midten af farsen. Kom resten af farsen herover og brug nu bagepapiret til at ruller sammen til en pølse. Beklæd de sidste par skiver bacon over og løft bagepapiret over i et fad. Sæt i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30 minutter til kødet er gennemstegt.
  • Ved servering skæres rullen i skiver.

Hakkede kylling opskrifter

og alle de andre.

Hakket kylling opskrift, som er sund? Kylling er generelt magert, derfor har en kyllingrulle  som den her godt af lidt fedme, for at den ikke skal blive tør. Bacon giver smag og fedt, sammen med  mozarellaosten, som giver en smeltet og blød midte. Det er et fint miks, som får det alle bedste ud af det magre kyllingekød.

Opskrifter med kylling er så ganske ofte på menuen herhjemme. Det kan være kylling inderfillet i en wokret eller som nuggets, smørstegt kyllingrbryst  eller som hel ovnstegt kylling. Kylling er bare godt og ofte førstevalget, når der skal vælges kød.

Kylling opskrifter: 

Dem er der efterhånden samlet mange af herinde. Sådan bliver det nemt med kylling. Her er bare nogle af de mange som jeg er vild med. Vælge kan jeg ikke, men er der børn i familien er jeg sikker på, at de her kyllingenuggets vil være et  populært indslag på middagsbordet. Sprøde og møre bliver de, hvilket skyldes marineringen som består af  kærnemælk.

Kyllingenuggets (til ovn og pande),

Eller fyldt kyllingebryst, som den her, hvor kyllingebrystet er fyldt med lækre sager som flødeost og pesto, som spiller godt sammen:

Fyldt kyllingebryst med flødeost og pesto,

I en lækker thairet som den her panang karry- fordi spicy asiatisk mad med kylling er SÅ godt:

Opskrift på panang karry suppe med kylling

Tak fordi du læste med,

Kh Benedicte 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

13 Kommentarer

  1. Susanne Lysholt

    Mumms.

    Svar
  2. Astamaja Nordahl Hansen

    5 stars
    Det var en nem og lækker ret men efter den halve time var baconen ikke sprød så jeg gav den 5 til 10 minutter på top grill.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og dejligt at høre at du også synes at den smagte lækkert.
      Godt tip med de ekstra minutter på grill. Det er hermed givet videre til andre.
      Mange hilsner Benedicte😊

      Svar
  3. Astamaja Nordahl Hansen

    5 stars
    Det var en meget nem og lækker ret men efter den halve time var baconen ikke sprød så jeg gav den 5 til 10 minutter på top grill.

    Svar
  4. Astamaja Nordahl Hansen

    5 stars
    Det var en lækker ret og den var hurtig at lave men efter jeg havde givet den en halv time var baconen ikke sprød så jeg gav den 5 til 10 minutter på top grill.

    Svar
  5. Flemming Petersen

    5 stars
    Smagte rigtig godt, med masser af kartofler, gulerødder og et par forårsløg uden om. Retten var i ovnen, varmluft 180 grader, næsten 50 minutter, før baconen var sprød.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det lyder bare som en dejlig ret med masser af kartofler og grøntsager.
      Tak for den besked og rigtig god aften til dig😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
      • Britt Olesen

        Vi lavede retten til familie og venner i går.
        Fyldte farsen med champignons, spinat, løg, bacon og krydderier, som simrede længe i en gryde.
        Vi beklædte farsen med seranoskinke, som hurtigt blev sprød og lækker.
        Det blev SÅ lækkert 🙃

        I dag tigger gæsterne om opskriften.

        Svar
        • Benedicte Thrane

          Tusind tak for at give gode fifs til opskriften – det er bare så dejligt.
          Og skønt at høre at den vakte glæde på bordet, der findes ikke noget bedre😊
          God dag til dig, hilsen Benedicte

          Svar
  6. Lene

    5 stars
    Lavede retten her til aften,smagte fantastisk

    Svar
  7. Bent

    5 stars
    Nem opskrift. Laver den igen.

    Svar
5 from 6 votes

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest