Laks med soya og sesam er en skøn måde at tilføre masser af smag til laksestykkerne. Marinaden med soya og sukker koges kort op og kommer så på laksfiketterne, inden den kommer i ovnen. Det giver masser af smag og umami til lakseopskriften.
I den her opskrift med laks i soyamarinade bruger jeg laksefiletter, men en hel lakseside fungerer lige så godt, blot du sørger for mængden af laks er den samme. Ellers kan justeres op og ned i mængde under opskriften.
Laks med soya og sesam
laks med soya og sesam
Ingredienser
- 4 stk. laksefiletter(ca. 600 gram)
- 3/4 dl soya
- 2 spsk. brun farin
- 1,5 tsk. sesamfrø
- en hel citron(saften heraf)
- 2 tsk. revet hvidløg(eller 1 tsk. tørret hvidløgspulver)
- peber
Fremgangsmåde
- Kom soya i en lille gryde og kog op. Tilsæt øvrige ingredienser og kog op til det tykner en smule.
- Rør i gryden til det brune sukker er opløs. Fordel halvdelen over laksestykkerne.
- Bages i ovnen på 200 grader i ca. 12-15 min. Undervejs - efter ca. 5 minutter fordeles den sidste soyamarinade over laksestykkerne. Steges til overfladen er gylden og laksen gennembagt.
Noter
Andre opskrift på laks
Laks er noget af det bedste. Den sunde og fede fisk kan tilberedes på et hav af måder og der er ikke noget der er bedre en at stille et dampende fad med laks frem til familien. De elsker det. Og det gør jeg også. Tilbehøret til laks kan varieres. Pasta er populært, ikke mindst hvis laksen tilberedes med en lækker sauce. Men ris og kartofler og også et godt bud.
Andre gode opskrifter på laks?
Se mere her
Thai inspireret laks i kokosmælk, Ovnbagt laks, Grillet laks med honningmarinade
0 kommentarer