langtidsbagte tomater

De her langtidsbagte tomater smager bare så helt og afsindig godt. Helt seriøst. Jeg kan spise dem til ALT. Som topping på salater, som en del af en tapas buffet, ja eller bare som de er. Til langtidsbagte tomater skal du bruge:

Langtidsbagte tomater:

(du får to glas af denne her portion. Det tager 4 timer i ovnen+15 min. til tilberedning= ialt 4 t og 15 min.)

800 gram cherrytomater

3 spsk. god olivenolie

frisk eller tørret rosmarin.

1 spsk salt

  • Vask tomaterne.
  • Halver dem og fordel (med siden op)på en beklædt bageplade.
  • Hæld olie, salt og rosmarin over.
  • Sæt ind i ovnen på 100 grader i midten af ovnen og giv dem nu 4 timer.
  • De bliver ekstra gode, fordi de får 4 timer på få grader. Det betyder at saften bliver i tomaterne istedet for at rende ud af dem. De bliver lidt semi-dried agtig og meget saftfulde.

De bliver bare så gode og der er stærk risiko for at de bliver vanedannende for dig(det er de ihvertfald for mig).

Du kan lægge dem i et glas med låg på og opbevare dem på køl i et par uger. Du kan også hælde olie over, det bliver de bestemt ikke ringere af. Så kan de holde ca. en måned på køl og er helt optimale til at fylde i pitabrød, på salater og hvad du ellers synes.

 

langtidsbagte tomater

langtidsbagte tomater

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.